22.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Τραγέλαφος: Ο Κασσελάκης έστειλε εξώδικο εις βάρος του κόμματος στο οποίο θέλει να ηγηθεί!

Ημερομηνία:

Πεδίο μάχης η αξιωματική αντιπολίτευση με τον Στέφανο Κασσελάκη να στέλνει εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες του.

To εξώδικο προς τα όργανα του κόμματος συνοδεύει την αντίδραση της πλευράς Καπνισάκη για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σε σχέση με το πόθεν έσχες Κασσελάκη, το οποίο η πλευρά του πρώην προέδρου αποδίδει σε διαρροή, με υπεύθυνη τη Ράνια Σβίγκου, και ζητά την παραίτησή της.

Μάλιστα στο εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν και δεν έχω τίποτα να κρύψω, αλλά επειδή πρόκειται για σοβαρότατη διαρροή και μάλιστα επιλεκτικήσε μη νόμιμη χρονική στιγμή, αφού δεν φαίνεται να διέρρευσε η δήλωση πόθεν έσχες κανενός άλλου συνυποψήφιου πριν καν ελεγχθεί και εγκριθεί και επειδή η διαρροή προφανώς και έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω σε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσω την προσωπικότητα μου ατομικά και ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αλλά και την προσωπικότητα των χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», αναφέρει.

Και προσθέτει:

«Καλώ, τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να προχωρήσουν σε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα, αυθημερόν, για την πρόωρη και επιλεκτική διαρροή που έλαβε χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθώ να αιτηθώ όπως η ίδια έρευνα ανατεθεί νόμιμα σε αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές».

To νέο επεισόδιο στο σήριαλ που παρακολουθούμε εδώ και ένα χρόνο, προέκυψε όταν ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε με εξώδικο και ζητώντας την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου, λόγω δημοσιεύματος της “Εφημερίδας των Συντακτών”, που έκανε λόγο για “γκρίζες ζώνες” στον Πόθεν Έσχες του.

 

Στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών γίνεται λόγος για «γκρίζες ζώνες» στη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη και απλά τίθενται ερωτηματικά σχετικά με το αν έχουν κατατεθεί τα πλήρη στοιχεία που αφορούν τα εισοδήματα του έκπτωτου προέδρου και του συζύγου του Τάϊλερ Μακμπέθ.

Κυρίως όσον αφορά την προέλευση των εισοδημάτων του που είναι 1,7 εκατομμύρια δολάρια ετησίως όπως και την συμμετοχή funds με αποτιμήσεις που φθάνουν τα 2,4 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα στο δημοσίευμα συγκρίνονται οι πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα με τα στοιχεία που ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε κατά την προεκλογική περίοδο σε συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη στην οποία μίλησε.

Κομβικό σημείο του δημοσιεύματος είναι και το ότι στο Πόθεν Έσχες Κασσελάκη περιλαμβάνεται η συμμετοχή του στην αλλοδαπή εταιρία Osios. Την ύπαρξη της οποίας άλλωστε πρώτο είχε αποκαλύψει το NEWS 24/7, γεγονός που οδήγησε σε εισαγγελική έρευνα κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Αιτία το ότι η κατοχή αλλοδαπής εταιρίας είναι ιδιότητα ασύμβατη με αυτή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου κόμματος γενικώς.

Να σημειωθεί ότι εφόσον αυτό τεκμηριωθεί και με τα στοιχεία Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης για την υποψηφιότητά του στον ΣΥΡΙΖΑ εγείρεται άμεσα θέμα, αφού με βάση την νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2016 επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα υπάρχει ασυμβίβαστο.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει – στην συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη- πως η εταιρία θα έφευγε από την κατοχή του αυτό μένει όμως να αποδειχθεί.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Όλγα Γεροβασίλη, μεσούσης της συνεδρίασης της Π.Γ σημείωσε ότι “το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Π.Γ και της Κ.Ε» γι’ αυτό ζήτησα “έκτακτη σύγκλιση της Κ.Ε με θέμα πως απαντάμε σε αυτό”, προσθέτοντας πως “αν με ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη υπάρχει θέμα διαγραφής”.

Σημείωσε πως ο Στέφανος Κασσελάκης “φοβάται την προσφυγή στην βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή του κίνηση να απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη το ίδιο του το κόμμα. Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο”.

Οι καταστατικές συνθήκες για διαγραφή έχουν διαμορφωθεί μετά το εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας το κόμμα ότι παραβίασε τα προσωπικά του δεδομένα και ζητώντας την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου.

Οι δύο λόγοι είναι οι εξής:

1) Υπογράφει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε επίσημο έγγραφο, αμφισβητώντας την απόφαση της ΚΕ της 8ης Σεπτέμβρη, που αποφάσισε την έκπτωσή του από το αξίωμα.

2) Ο Στέφανος Κασσελάκης ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται δικαστικά εναντίον του κόμματος του οποίου είναι μέλος, γεγονός που αποτελεί στοιχειώδης παραβίαση του καταστατικού.

Με την διαδικασία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε “απάτητα μονοπάτια” αφού ουδέποτε στο παρελθόν έχει τεθεί θέμα διαγραφής πρώην προέδρου του κόμματος. Στην διαδικασία της διαγραφής εμπλέκονται η Πολιτική Γραμματεία και η Επιτροπή Δεοντολογίας. Όμως την τελική ευθύνη των αποφάσεων έχει η Κεντρική Επιτροπή ως το ανώτερο όργανο ανάμεσα σε δύο συνέδρια.

Αποτελεί ερώτημα όμως η τροπή που θα πάρουν τα πράγματα και το αν το θέμα θα κριθεί τελικά άμεσα από την Κεντρική Επιτροπή δίχως άλλη διαμεσολάβηση. Αυτό εξαρτάται από το τι θα αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ