18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αδειλίνη για την εξαφάνιση του γιου της Εισαγγελέως των Τεμπών

Ημερομηνία:

Με αφορμή την εξαφάνιση του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «ένα ανθρώπινο οδυνηρό περιστατικό, η παρουσίαση και ο σχολιασμός του οποίου, από ειδησεογραφικής πλευράς, δεν προσφέρονται για οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευση, με το πρόσχημα της ενημέρωσης».

Ακόμη, η κυρία Αδειλίνη εκφράζει τη θλίψη και αγανάκτησή μας, για την προσπάθεια μερίδας του Τύπου να συνδέσει ή να συσχετίσει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το συμβάν αυτό, με την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της συναδέλφου και μητέρας του αναζητούμενου προσώπου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Καλογήρου εξαφανίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2024 ενώ βρισκόταν στη Λάρισα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και είναι γιος της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών.

Η ανακοίνωση της κυρίας Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Το γεγονός της εξαφάνισης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες του γιού συναδέλφου Εισαγγελέα Εφετών είναι ένα ανθρώπινο οδυνηρό περιστατικό, η παρουσίαση και ο σχολιασμός του οποίου, από ειδησεογραφικής πλευράς, δεν προσφέρονται για οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευση, με το πρόσχημα της ενημέρωσης. Εκφράζουμε τη θλίψη και αγανάκτησή μας, για την προσπάθεια μερίδας του τύπου να συνδέσει ή να συσχετίσει, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το συμβάν αυτό, με την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της συναδέλφου και μητέρας του αναζητούμενου προσώπου».

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλπάζουν τα φέσια του Δημοσίου – Καταχρεωμένα τα νοσοκομεία σε προμηθευτές

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου δείχνουν να παίρνουν ξανά ανησυχητική τροπή, καθώς οι...