12.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Καταγγελία ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων: «Επιχείρηση φίμωσης της οργάνωσής μας από το ΠΑΜΕ»

Ημερομηνία:

Το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων καταγγέλλει περιστατικό παρεμπόδισης εκδήλωσής του στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, κατηγορώντας μέλη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Οικοδόμων για αυθαίρετη κατάληψη της αίθουσας όπου είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση.

Το χρονικό του περιστατικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί δέκα ημέρες νωρίτερα και είχε δημοσιοποιηθεί στον τοπικό Τύπο. Ωστόσο, μία ώρα πριν από την έναρξη, η αίθουσα είχε καταληφθεί από μέλη του ΠΑΜΕ, που επικαλέστηκαν την ιδιότητά τους ως Σωματείο Οικοδόμων, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ(μ-λ), όταν οι διοργανωτές ζήτησαν εξηγήσεις, η απάντηση ήταν «με βρισιές και βιαιότητα», με τα μέλη του ΠΑΜΕ να λειτουργούν «σαν ιδιοκτήτες όχι μόνο της αίθουσας, αλλά και του κινήματος».

«Προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας»

Στην καταγγελία γίνεται λόγος για συστηματική προσπάθεια αποκλεισμού του ΚΚΕ(μ-λ) από δημόσιους χώρους, καθώς, όπως υποστηρίζεται, «τα λεγόμενα ταξικά σωματεία» πανελλαδικά επιχειρούν να μην ακουστούν οι θέσεις της οργάνωσης, ακόμα και σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Παρά την παρεμπόδιση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό χώρο εντός του Εργατικού Κέντρου και, όπως επισημαίνει το ΚΚΕ(μ-λ), «έγινε με επιτυχία».

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη φωνή μας»

Το ΚΚΕ(μ-λ) δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει τη δράση του, τονίζοντας ότι «θα προγραμματίζουμε τη δραστηριότητά μας όπου και όπως εμείς επιλέγουμε».

Κλείνοντας, προειδοποιεί ότι οι «ιδιοκτησιακές λογικές» βλάπτουν το λαϊκό κίνημα, τη στιγμή που η αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση κλιμακώνεται και είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των αντιστάσεων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...