15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Τ.Ε.Ι. ΧΑΝΙΩΝ

Ημερομηνία:

Σήμερα 12/3/2012 Άλλη μια διάταξη του νέου νόμου-εκτρώματος της “κυρίας” Διαμαντοπούλου βρέθηκε προ των πυλών για να απειλήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Η εκλογή συμβουλίων διοίκησης, στην οποία το ίδρυμα μας θα σταματήσει πλέον να διοικείται από το εκπαιδευτικό προσωπικό και από τους ίδιους τους φοιτητές του και θα διοικείται από εξωπανεπιστημιακούς και επιφανή πρόσωπα (οικονομολόγους- παππάδες-βιοτέχνες- επιχειρηματίες κλπ…) με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας του ιδρύματος με ελάχιστο κόστος. Ούτε λέξη για την σωστή  μετάδοση της γνώσης, για την ελευθερία της έρευνας, και φυσικά για την μέριμνα των φοιτητών. Μάλιστα σε αυτές τις εκλογές, η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων(δίκτυα, βιβλιοθήκη, γραμματεία και άλλες υπηρεσίες) του ιδρύματος μας απαγορεύεται δια νόμου πια. Έτσι έχουμε ένα νόμο με τον οποίο οι υπάλληλοι του ιδρύματος όχι μόνο δεν επιλέγουν το «αφεντικό» τους, αλλά δεν έχουν και κανένα εργασιακό δικαίωμα απέναντι του.

Επίσης το νέο συμβούλιο διοίκησης θα πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο εξολοκλήρου…Να καταστρέψει δηλαδή, ότι έχει απομείνει από την δημόσια και δωρεάν παιδεία…

Φυσικά όσοι συμμετέχουμε στην Αριστερή Ενότητα αλλά και με την συμμετοχή πολλών ακόμα σπουδαστών του ιδρύματος μπλοκάραμε τις εκλογές και δώσαμε πνοή για την συνέχιση του αγώνα ενάντια σε όσους θέλουν να υποθηκεύσουν το μέλλον μας

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Με Καταλήψεις-συγκρούσεις-διαδηλώσεις.

Δεν θα αφήσουμε του φυτευτούς του υπουργείου της μαύρης συγκυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να διαλύσουν η ακόμα και να κλείσουν το ΤΕΙ μας.

Καταγγέλλουμε επίσης την πλειοψηφία του εκπαιδευτικού προσωπικού που συμμετέχει στις εκλογές σε αντίθεση με άλλα μεγάλα ιδρύματα που αντιστέκονται και είναι στο πλάι των σπουδαστών. Είναι η ίδια πλειοψηφία που βγάζει καταγγελίες κατά των κινητοποιήσεων του Σεπτεμβρίου.

Καλούμε τους καθηγητές να αλλάξουν στάση και να μην συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές και να βρεθούν στο πλάι των φοιτητών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...