Τα Χανιά έστειλαν ξανά ηχηρό μήνυμα για τη δικαίωση των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα. Οι διαδηλώσεις συνέπεσαν με τη συζήτηση στη Βουλή για το δυστύχημα, πυροδοτώντας νέα ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση.
Στη συγκέντρωση στα Χανιά ο Παύλος Πολάκης
Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πρωτοβάθμια σωματεία, παρευρέθηκε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη για προγραμματισμένους ιατρικούς λόγους.
Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο κ. Πολάκης τόνισε τη σημασία των κινητοποιήσεων, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος δεν μένει πλέον αδρανής, αλλά διεκδικεί δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
«Μετά τις τεράστιες λαϊκές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, βλέπουμε ξανά τον κόσμο να βγαίνει στον δρόμο. Αυτός ο κόσμος, που κάποιοι έλεγαν αδιάφορο, που υποστήριζαν ότι δεν θα σηκωθεί από τον καναπέ, δίνει τώρα τη δική του απάντηση. Αγωνιζόμαστε ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το έγκλημα. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, ώστε οι νέοι να μπορούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στην Ελλάδα», ανέφερε.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης είναι απονομιμοποιημένος» και πως απαιτείται μια «συγκεκριμένη, εναλλακτική αριστερή, προοδευτική λύση».
Σχετικά με την αριστερή λύση ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των έξι πυλώνων που κατέθεσε που όπως είπε πιστεύει ότι “ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών και των ημερών και αυτό νομίζω ότι είναι και δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ, να το εκπέμψει με τον πιο καθαρό τρόπο“.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά. Πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο λαός, με τους αγώνες του, τις συγκεντρώσεις του, αλλά και με την ψήφο του, πρέπει να διαμορφώσει μια αξιόπιστη πολιτική εναλλακτική λύση», κατέληξε.
Η διαδήλωση στα Χανιά ήταν ακόμα μία δυναμική κινητοποίηση στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πανελλαδικών δράσεων, που απαιτούν απόδοση ευθυνών και αλλαγές στις υποδομές και την ασφάλεια των μεταφορών.
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



