Σοβαρή προειδοποίηση προς τα μέλη του εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, καθώς άγνωστο άτομο προσποιείται τον γραμματέα του Συλλόγου, επιχειρώντας να αποσπάσει χρήματα μέσω τηλεφωνικής απάτης (phishing).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο απατεώνας χρησιμοποιεί τα τηλέφωνα 6932994227 και 6931994004, προσπαθώντας να εξαπατήσει για οικονομικές συναλλαγές που σχετίζονται με το IRIS.
Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει την ανάγκη για αυξημένη προσοχή, ενώ έχει ήδη ενημερώσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το περιστατικό.
🔴 Οι γιατροί και το κοινό καλούνται να αγνοούν οποιαδήποτε επικοινωνία από τα συγκεκριμένα νούμερα και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία.
Σε περίπτωση ύποπτης επικοινωνίας:
- Μην δίνετε προσωπικές πληροφορίες ή στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού.
- Επικοινωνήστε απευθείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων για επιβεβαίωση.
- Αναφέρετε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων παραμένει σε επαγρύπνηση και καλεί όλα τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.
Το ξέρουμε…
Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.
Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:
- - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
- - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



