Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

13.8 C
Chania
Thursday, April 3, 2025

«Πάμε για Χόρτα»: Παραδοσιακή εξόρμηση στα άγρια χόρτα της Κρήτης και αυτό το Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο η επιτυχημένη δράση «Πάμε για Χόρτα» της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο τη διάδοση της Τέχνης της Συλλογής και Αξιοποίησης των Άγριων Χόρτων της Κρητικής Γης. Η δράση, που αναδεικνύει τη διατροφική παράδοση της Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Παϊδοχώρι, τον Τζιτζιφέ και τον Φρε, ενώ την Κυριακή 30 Μαρτίου θα μεταφερθεί στα Καράνου.

Διαδρομές στη φύση και γνωριμία με τα άγρια χόρτα

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, η δράση θα πραγματοποιηθεί σε Παϊδοχώρι, Τζιτζιφέ και Φρε, με συνδιοργανωτή την πρώην κοινότητα Παϊδοχωρίου, Τζιτζιφέ και Φρε.

  • Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αγίων Πάντων, ώρα 11:00 π.μ.

  • Υπεύθυνος επικοινωνίας:

    • Μανόλης Πετακάκης: 6985657133

    • Λίτσα Κουνδουράκη: 6979327292

    • Ανδρέας Στυλιανάκης: 6980392183

Την Κυριακή 30 Μαρτίου, η δράση συνεχίζεται στα Καράνου, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο Καράνου «Η Ρίζα».

  • Σημείο συνάντησης: Πρώην Δημοτικό Σχολείο Καράνου, Πλατεία, ώρα 11:00 π.μ.

  • Υπεύθυνη επικοινωνίας:

    • Φωτεινή Μποράκη: 6974788912

Μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις και παράδοση

Η δράση «Πάμε για Χόρτα» αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τους διατροφικούς θησαυρούς της Κρητικής φύσης και να θυμηθούν παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες που χάνονται στον χρόνο. Μια ξεχωριστή εμπειρία που συνδυάζει τη φύση, τη γνώση και την παράδοση.

Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τα άγρια χόρτα της Κρητικής γης!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ