22.4 C
Chania
Κυριακή, 26 Απριλίου, 2026

Γερμανοί αστυνομικοί στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Συνεργασία Ελληνικής και Γερμανικής Αστυνομίας με φόντο τους λαθρομετανάστες… Μάλιστα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος συναντήθηκε –-  με τον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας  Matthias Seeger, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων των δύο αστυνομικών Σωμάτων για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από ελληνικής πλευράς, παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ( Action Plan ), καθώς και το Ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσω των Διεθνών Αερολιμένων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, έγινε αναφορά στη συνεργασία με τον Frontex και τη συνεισφορά της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, μέσω του Ευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συναποφάσισαν την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, καθώς και την ανταλλαγή Αστυνομικών Συνδέσμων, στους Διεθνείς Αερολιμένες Ελλάδας και Γερμανίας, με καθήκοντα καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τη συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας.

Η επίσκεψη του Αρχηγού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας θα συνεχιστεί με τη μετάβασή του στην περιοχή του Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής Αξιωματικούς στην περιοχή. Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ηράκλειο με παράνομο οπλισμό και ραδιοεξοπλισμό μετά από άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Ηράκλειο για παράνομο οπλισμό και άσκοπους πυροβολισμούς. Κατασχέθηκαν 3 όπλα, 701 φυσίγγια και ραδιοεξοπλισμός.

Χάρης Μαμουλάκης: «Η μεγάλη νίκη του ΟΦΗ αποτελεί τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία του»

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνεχάρη τον ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τη νίκη επί του ΠΑΟΚ ως τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.