12.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

O Νετανιάχου παραδέχεται Εθνοκάθαρση και η Δύση κάνει πως δε βλέπει: Επιβεβαιώνει ότι ψάχνει χώρες που θα δεχτούν τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους

Ημερομηνία:

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για να βρει χώρες που μπορεί να είναι πρόθυμες να δεχτούν Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη το γραφείο του.

«Δημιουργήσαμε μια διοίκηση που θα τους επιτρέψει (τους κατοίκους της Γάζας) να φύγουν, αλλά… χρειαζόμαστε χώρες πρόθυμες να τους δεχτούν. Σε αυτό εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή», είπε ο Νετανιάχου σε ομάδα στρατιωτών που τραυματίστηκαν στη μάχη κατά τη διάρκεια συνάντησης τη Δευτέρα στο γραφείο του, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «πάνω από το 50% θα φύγει» αν δοθεί η επιλογή.

Προανήγγειλε ακόμη ότι ο στρατός θα εισέλθει στη Γάζα «με πλήρη ισχύ» τις επόμενες ημέρες, ανέφερε μια δήλωση από το γραφείο του την Τρίτη.

«Τις επόμενες ημέρες, θα εισέλθουμε με πλήρη δύναμη για να ολοκληρώσουμε την επιχείρηση. Η ολοκλήρωση της επιχείρησης σημαίνει να νικήσουμε τη Χαμάς. Σημαίνει να καταστρέψουμε τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου.

«Δεν θα υπάρξει καμία κατάσταση όπου θα σταματήσουμε τον πόλεμο. Μπορεί να συμβεί μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός, αλλά προχωράμε μέχρι το τέλος».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ