18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

«Ανάσα ζωής» για μικροέμπορο στα Χανιά: Διαγραφή χρέους 210.000 ευρώ με παρέμβαση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ημερομηνία:

Μέσω διμερούς διαμεσολάβησης με την εταιρεία DoValue, η Ένωση πέτυχε ρύθμιση που σώζει την οφειλέτρια από πλειστηριασμό και οικονομική καταστροφή – «Μια μεγάλη νίκη για τους πολίτες και τη δικαιοσύνη», δηλώνει η πρόεδρος Ιωάννα Μελακή.

Μια μικροέμπορος από τα Χανιά, αντιμέτωπη με υπέρογκα τραπεζικά δάνεια που είχαν μεταβιβαστεί σε funds και εισπρακτικές εταιρείες, κατάφερε χάρη στις ενέργειες της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης να εξασφαλίσει τεράστια διαγραφή χρέους ύψους 210.000 ευρώ.

Η υπόθεση αφορά συνολικές οφειλές που είχαν προκύψει από τραπεζικά δάνεια και μεταπωλήθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής», σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Μία εξ αυτών, η DoValue, είχε αναλάβει το ποσό των 237.000 ευρώ, ασκώντας όπως αναφέρεται καθημερινή και ασφυκτική πίεση προς την οφειλέτρια για την αποπληρωμή του.

Αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και βιώνοντας ψυχολογική κόπωση από τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις, ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας της, η γυναίκα απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ζητώντας καθοδήγηση και νομική υποστήριξη.

Η διμερής διαμεσολάβηση που οδήγησε στη λύτρωση

Η Ένωση, μέσω του θεσμού της διμερούς διαμεσολάβησης, ανέλαβε δωρεάν τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την πλευρά των πιστωτών. Η υπόθεση διαχειρίστηκε νομικό γραφείο των Αθηνών, εξουσιοδοτημένο από τη DoValue για την είσπραξη του χρέους.

Μετά από επίμονες διαπραγματεύσεις, η Ένωση πέτυχε συμφωνία-ορόσημο:
η οφειλέτρια θα καταβάλει μόνο 20.000 ευρώ εντός των επόμενων ημερών, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 210.000 ευρώ θα διαγραφεί πλήρως. Επιπλέον, θα της χορηγηθεί εξοφλητική βεβαίωση, κλείνοντας οριστικά τον φάκελο.

Όπως επισημαίνει η Ένωση, η επιτυχής αυτή ρύθμιση προστάτευσε την οφειλέτρια από κατάσχεση και πλειστηριασμό της περιουσίας της, αποτρέποντας την οικονομική και κοινωνική της εξόντωση.

«Μια μεγάλη νίκη για τους πολίτες και τη δικαιοσύνη»

Η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελακή, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως «πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τους πολίτες και τη δικαιοσύνη».

«Το γεγονός ότι μια μικροέμπορος, με αδυναμία αποπληρωμής και υπό καθημερινή πίεση, κατάφερε να σταθεί όρθια, αποδεικνύει ότι η διαμεσολάβηση μπορεί να προσφέρει πραγματικές λύσεις. Η Ένωση είναι εδώ για να στηρίξει κάθε πολίτη που βρίσκεται σε αδιέξοδο», ανέφερε η κ. Μελακή.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Ένωσης, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ενισχύει τη δυναμική του θεσμού της διαμεσολάβησης ως εργαλείου που μπορεί να αποτρέψει δικαστικές διενέξεις, έξοδα και κοινωνική πίεση.

Κάλεσμα στους δανειολήπτες: «Μην μένετε μόνοι απέναντι στις εταιρείες διαχείρισης»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί όλους τους δανειολήπτες που δέχονται πίεση από funds, servicers ή δικηγορικές εταιρείες να ζητήσουν έγκαιρα συμβουλευτική και διαμεσολαβητική υποστήριξη.

Όπως επισημαίνεται, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με την Ένωση Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 12:00, στο τηλέφωνο 28210-92306, για ενημέρωση, καθοδήγηση ή έναρξη διαδικασίας διαμεσολάβησης.

Ένα μήνυμα ελπίδας σε καιρούς οικονομικής πίεσης

Η υπόθεση της μικροέμπορου από τα Χανιά αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η επιμονή και η θεσμική υποστήριξη μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματική ανακούφιση.

Σε μια περίοδο όπου χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς, ανελαστικά χρέη και πιέσεις από εταιρείες διαχείρισης, τέτοιες επιτυχίες δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση παραμένει ζωντανός δρόμος δικαίωσης.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με συνεχείς παρεμβάσεις και νομική στήριξη, παραμένει προπύργιο κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του πολίτη απέναντι στις υπερχρεώσεις και στις αθέμιτες πρακτικές της αγοράς.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων στη Βαρσοβία

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές...

Ηράκλειο: 120 επιπλέον υπηρεσίες μπορούν να ολοκληρώνουν ηλεκτρονικά οι πολίτες μέσω της πλατφόρμας του Δήμου

Αναβαθμίστηκε δραστικά, με τη φροντίδα της Αντιδημαρχίας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού...