20.8 C
Chania
Τρίτη, 28 Απριλίου, 2026

Πλεύρης: Μέχρι τον Ιούλιο έτοιμη η δομή μεταναστών στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Ιούλιο έθεσε για την ολοκλήρωση της δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στο Ηράκλειο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως ανέφερε, βρίσκονται ήδη στο τραπέζι δύο έως τρεις πιθανοί χώροι που θεωρούνται κατάλληλοι για τη δημιουργία της εγκατάστασης, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι η έναρξη διαλόγου με την τοπική κοινωνία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η νέα δομή μεταναστών εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την οργάνωση της προσωρινής φιλοξενίας, με στόχο να υπάρχει πιο συγκροτημένη και λειτουργική ανταπόκριση στις ανάγκες που προκύπτουν.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ανάγκη συνεννόησης με τους τοπικούς φορείς, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη χωροθέτηση και τη λειτουργία της.

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία ηλικιωμένου στο Ηράκλειο

Σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών για κλοπή 3.000 ευρώ από οικία 91χρονου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου. Προανάκριση από το ΑΤ Μινώα Πεδιάδος.

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου

Ενημερωτική ημερίδα για το LEADER στον Δήμο Πλατανιά στις 5 Μαΐου 2026 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε. Πρόσκληση για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα μέσω ΤΑΠΤοΚ.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Ηράκλειο

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 30 Απριλίου 2026 στο Ηράκλειο. Ημερήσια διάταξη με θέματα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, υποδομές, περιβάλλον και κοινωνική πολιτική.

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Πασακάκι Χανίων

Εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Παρασκευή 1η Μαΐου στις 11.00 στο μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι Χανίων. Διοργάνωση από Κοινότητα Μουρνιών και Εργατικό Κέντρο.