21.8 C
Chania
Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Παρέμβαση κατά της αυθαιρεσίας εισπρακτικών εταιρειών

Ημερομηνία:

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προχωρά σε στοχευμένη παρέμβαση για την προστασία των δανειοληπτών από παράνομες πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών και funds, καταγγέλλοντας συστηματικές αυθαιρεσίες που πολλές φορές φτάνουν στα όρια των αδικημάτων ποινικού δικαίου.

Η οργάνωση δέχεται καθημερινά εκατοντάδες παράπονα και καταγγελίες για προβληματικές συμπεριφορές εισπρακτικών εταιρειών, παρεμβαίνοντας νομικά υπέρ των πολιτών. Με σύνθημα «Όχι πια η ανομία, όχι πια η αυθαιρεσία», η Ένωση καλεί τους δανειολήπτες να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να αναζητούν νομική στήριξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που διέπουν τη νόμιμη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών. Απαγορεύεται αυστηρά η τηλεφωνική όχληση πάνω από μία φορά ανά δύο ημέρες, ενώ οι κλήσεις επιτρέπονται αποκλειστικά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τις 09:00 έως τις 20:00. Η επικοινωνία με τον χώρο εργασίας του οφειλέτη αποτελεί παράβαση, όπως και η προσέγγιση συγγενών, φίλων ή γειτόνων για το χρέος του δανειολήπτη.

Επιπλέον, οι εισπρακτικές υποχρεούνται να χρησιμοποιούν πάντα εμφανή αριθμό τηλεφώνου, χωρίς απόκρυψη. Κάθε μορφή ψυχολογικής πίεσης, απειλές για κατασχέσεις εξπρές ή προσβολή της προσωπικότητας του οφειλέτη συνιστούν παράνομη συμπεριφορά.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης συνιστά στους δανειολήπτες συγκεκριμένες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Ζητήστε ταυτοποίηση του υπαλλήλου και της εταιρείας, κρατήστε αρχείο με ημερομηνία, ώρα και αριθμό κλήσης, και αποφύγετε προφορικές δεσμεύσεις χωρίς γραπτούς όρους.

Η οργάνωση προσφέρει πολύπλευρη νομική υποστήριξη. Καταγγέλλει επίσημα τις παράνομες πρακτικές στις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, με στόχο την επιβολή προστίμων. Παράλληλα, καθοδηγεί τους οφειλέτες για την απόκτηση επίσημου εγγράφου ανάλυσης της οφειλής και την ένταξη σε ασφαλείς διαδικασίες ρύθμισης ή εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στο τηλέφωνο 2821092306, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 έως 12:00, για ενημέρωση, συμβουλευτική και καθοδήγηση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε δυναμικά στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο στο Ηράκλειο. Βραβεύτηκε η Ιατρική Σχολή, παρουσιάστηκε νέο πρόγραμμα επιμόρφωσης ΚΕΔΙΒΙΜ.

Διακοπή νερού στον Δραπανιά Κισσάμου για δύο ημέρες

Διακοπή νερού στον Δραπανιά Κισσάμου στις 21 και 22 Μαΐου 2026, από 8:00 έως 17:00, λόγω εργασιών αναβάθμισης αντλιοστασίου. Ενημέρωση από τον Δήμο Κισσάμου.