24.8 C
Chania
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2026

Χανιά: Και η οργάνωση στήριξης της Μαρίας Καρυστιανού στην κινητοποίηση φορέων και πολιτών ενάντια στο συνέδριο του Economist

Ημερομηνία:

Η επικείμενη διεξαγωγή του συνεδρίου του Economist στα Χανιά με αντικείμενο τη «Μεταμόρφωση της Κρήτης» προκαλεί έντονες κοινωνικές διεργασίες και αντιδράσεις στο νησί, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις γύρω από το αναπτυξιακό μοντέλο της περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Οργάνωση Πολιτών Χανίων για τη στήριξη της Μαρίας Καρυστιανού ανακοίνωσε την πλήρη σύμπλευσή της με τα κινήματα και τους φορείς της μεγαλονήσου, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην παγκρήτια κινητοποίηση της προσεχούς Παρασκευής.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Η οργάνωση πολιτών Χανίων για τη στήριξη της Μαρίας Καρυστιανού τάσσεται με όλες της τις δυνάμεις στο πλευρό των φορέων πολιτών και των κινημάτων όλης της Κρήτης ενάντια στο Συνέδριο του Economist για τη Μεταμόρφωση της Κρήτης που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στα Χανιά και καλεί τους Χανιώτες σε συμμετοχή στην παγκρήτια κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή 29 του Μάη στις 9.00 στη Σπλάντζια.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως εννοούν την “μεταμόρφωση της Κρήτης”, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η παρέα της που φέρνουν στην Κρήτη τους επενδυτικούς ομίλους για να σχεδιάσουν το μέλλον της Κρήτης προαπαοφασίζοντας για τις ζωές μας, χωρίς εμάς, χωρίς καμμία κοινωνική συναίνεση και νομιμοποίηση. Την εννοούν ως πειρατικό ρεσάλτο στην ομορφιά και τους φυσικούς πόρους του νησιού μας, που θα μοιράσουν μεταξύ τους χωρίς κανένα ώφελος για τον κρητικό λαό, που θα βλέπει τη ζωή του να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

Η κινητοποίηση της 29ης του Μάη είναι κρίσιμη για το μέλλον της Κρήτης.

Καλούμε τον Κρητικό λαό να συμμετάσχει για να ενημερωθεί για τα σχέδιά τους και να ακούσει τις προτάσεις των φορέων της κοινωνίας απέναντι στη λεηλασία των “επενδυτών”.

Γιατί πιστεύουμε πως μαζί με μας, εδώ, τελειώνει η “εποχή της διαμαρτυρίας”.

Και ξεκινάει μια εποχή Προτάσεων και Λύσεων, απο την κοινωνία ΓΙΑ την κοινωνία.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Σιακαντάρη: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το νέο κόμμα Τσίπρα να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ;

Σύύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Σιακαντάρη και το ΠΑΣΟΚ, πριν παρουσιαστεί το...