Ένα δημιουργικό τρόπο βρήκαν τα μέλη της συλλογικότητας Gavdos Seafront Collective για να υπενθυμίσουν στους πολίτες την καταστροφή των αυτοσχέδιων παραγκών στην παραλία του Λαυρακά.
Σε βίντεο που δημιούργησαν από τα πλάνα που τράβηξαν με κινητά παραθεριστές της περιοχής καταγράφεται η επιχείρηση της αστυνομίας τη στιγμή όπου ακούγονται σχόλια των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί για να προσπαθήσουν να την σταματήσουν ή απλά για να διαμαρτυρηθούν.
Ένας παραθεριστής σχολιάζει βλέποντας την εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών στην παραλία:
“Είναι ένα περφόρμανς αυτό που κάνουνε”
Ενώ αργοτερα στο βίντεο ακούμε μία κοπέλα να λέει προς τους αστυνομικούς: “Μπράβο, σωθήκαμε σαν άνθρωποι. Είμαστε ασφαλείς! Δε θα υπάρχει μαρούλι για μαρούλι! Συγχαρητήρια! Σπουδαίο έργο!”, κάνοντας μία αναφορά στην καταστροφή ενός κήπου με μαρούλια που υπήρχε στο σημείο.
Δείτε το βίντεο:



