27.1 C
Chania
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026

Σύμπλευση Πλεύρη με πρέσβη των ΗΠΑ για το μεταναστευτικό

Ημερομηνία:

«Εκτενή συζήτηση για ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής και θέματα κοινού ενδιαφέροντος», είχε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, με την Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

Ο Θάνος Πλεύρης, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, «ενημέρωσε την Αμερικανίδα Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, παρουσιάζοντας τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνηση», με «ιδιαίτερη αναφορά» στο «νέο, αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και στα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί ως προς τη συνολική μείωση των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα».

Ο υπουργός ανέπτυξε επιπλέον ενώπιον της Γκίλφοϊλ «τις σημαντικές προκλήσεις που ανακύπτουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο» και «την ανάγκη για αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, αντιμετώπιση των δικτύων λαθροδιακίνησης, ενίσχυση των επιστροφών και διαμόρφωση ενός συνεκτικού πλαισίου διαχείρισης των μεταναστευτικών πιέσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι Πλεύρης και Γκίλφοϊλ «αντάλλαξαν απόψεις» για «τις διεθνείς εξελίξεις και τη μεταβαλλόμενη προσέγγιση πολλών κρατών ως προς τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης», προτού επαναβεβαιώσουν «το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου».

Το τελευταίο, μάλιστα, όπως ανέφερε το υπουργείο, «με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχιζόμενη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών των δύο χωρών και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας» και… «βέλτιστων πρακτικών».

koutipandoras.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ