Βαθιά θλίψη και σοκ έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του Διευθυντή του 2ου Λυκείου Χανίων, Μανώλη Παπαδάκη. Με αφορμή το θλιβερό αυτό γεγονός, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου εξέδωσε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:
“Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Διευθυντή του σχολείου μας κ. Μανώλη Παπαδάκη, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο 2ο Λύκειο Χανίων, αλλά και σε όλη τη σχολική κοινότητα των Χανίων. Είναι πολύ κρίμα, πολύ νωρίς, πολύ άδικο.
Ο χαμός του αφήνει πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μια απέραντη θλίψη σε όλη τη σχολική κοινότητα, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς του 2ου Λυκείου.
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ως γονείς που του εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας, νιώθουμε την ανάγκη να του πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.
Δεν ήταν απλώς ένας Διευθυντής, ήταν η ψυχή του σχολείου μας. Ένας άνθρωπος ευγενικός, προσιτός, ευχάριστος που κατάφερε να δημιουργήσει μια μοναδική, ζεστή και ιδιαίτερη σχέση με όλους τους μαθητές του.
Έβλεπε τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, με τα δικά του προτερήματα, τις δικές του ανησυχίες και τις δικές του ανάγκες. Το ειλικρινές του ενδιαφέρον, το χαμόγελο και κυρίως ο μοναδικός τρόπος που προσέγγιζε τα παιδιά, ενέπνεαν αγάπη, εμπιστοσύνη, ασφάλεια και σεβασμό.
Η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων γίνεται φτωχότερη, όμως η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του είναι πολύ μεγάλη. Το όραμά του για ένα σχολείο ανθρώπινο, ανοιχτό και γεμάτο αγάπη θα συνεχίσει να ζει μέσα από τους μαθητές του και τις σχολικές τους αναμνήσεις.
Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Χανίων εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Διευθυντή, αγαπημένε μας Μανώλη, θα σε θυμόμαστε πάντα με πολύ αγάπη και βαθιά ευγνωμοσύνη.”
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Χανίων



