Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που προκαλεί οργή και έντονο προβληματισμό βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών και δασικών αρχών της Κρήτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», η Εισαγγελία Χανίων έχει διατάξει κατεπείγουσα ανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άτομα θανάτωσαν, έψησαν και κατανάλωσαν έναν προστατευόμενο Κρητικό αίγαγρο (κρι-κρι) μέσα στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού.
Η υπόθεση άνοιξε όταν έφτασαν στις αρχές πληροφορίες που ήθελαν εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας να εμπλέκονται στο θλιβερό περιστατικό. Τα συγκεκριμένα συνεργεία είχαν εισέλθει εντός του φαραγγιού της Σαμαριάς με σκοπό να εκτελέσουν απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών.
Αντί, όμως, να περιοριστούν στα εργασιακά τους καθήκοντα, μέλη των συνεργείων φέρονται να εντόπισαν το ανυπεράσπιστο ζώο, να το θανάτωσαν και στη συνέχεια να έστησαν «τσιμπούσι», ανάβοντας φωτιά για να το ψήσουν μέσα στον προστατευόμενο πυρήνα του δρυμού.
Σε πλήρη εξέλιξη οι ανακρίσεις από τη Διεύθυνση Δασών
Την ευθύνη της προκαταρκτικής έρευνας και της ανακριτικής διαδικασίας έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δασών Χανίων, η οποία καλείται να συλλέξει στοιχεία και να εξετάσει μάρτυρες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η καταγγελία ευσταθεί.
Σε επικοινωνία της τοπικής εφημερίδας με τη Διεύθυνση Δασών, επιβεβαιώθηκε επισήμως ότι η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο οι υπεύθυνοι απέφυγαν να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενοι τη μυστικότητα της διαδικασίας και τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Οι φήμες για τα Θοδωρού και την «καλή κοινωνία»
Πάντως, πολλοί είναι αυτοί που υποψιάζονται ότι δεν είναι το πρώτο κρι-κρι που θανατώνεται για να το φάνε. Μπορεί να μην έχει γραφτεί, αλλά ανά καιρούς βουίζει ο τόπος στα Χανιά ότι η «καλή κοινωνία» των Χανίων μία στο τόσο σφάζει κρι-κρι που βρίσκονται στα Θοδωρού και κάνει τρικούβερτα τσιμπούσια.
Βεβαίως, οι άνθρωποι που τα λένε αυτά δε βγαίνουν να τα πουν δημοσίως, ούτε να πουν τα ονόματα των συμμετεχόντων στα τσιμπούσια. Μήπως οι έρευνες να επεκταθούν και στα Θοδωρού, έστω για να εξακριβωθεί αν οι φήμες έχουν κάποια βάση, ώστε να σταματήσει και το σούσουρο;



