31.8 C
Chania
Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2026

Πυρκαγιά στα Σελλιά: Στον Ανακριτή ο 35χρονος Ισραηλινός, δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατέθεσαν οι παθόντες

Ημερομηνία:

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Σελλιά την περασμένη Παρασκευή που φέρεται να προκλήθηκε από ψησταριά σε βίλα όπου διέμεναν Ισραηλινοί επισκέπτες

Ο 35χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο.

Ο 35χρονος παρουσιάζεται σήμερα ενώπιον του Ανακριτή Ρεθύμνου, προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση.

Δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας από τους παθόντες

Σημειώνεται ότι δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας έχουν καταθέσει οι παθόντες στην περιοχή, για τις ζημιές που υπέστησαν στις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους από την πυρκαγιά. Οι ίδιοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αποζημιώσεις απ’ όσους ευθύνονται για τις καταστροφές που υπέστησαν.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή των Σελλίων φέρεται να ξεκίνησε από μπάρμπεκιου σε βίλα όπου διέμεναν Ισραηλινοί επισκέπτες. Η πυρκαγιά, λόγω και των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και των ισχυρών ανέμων,  πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές και κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση δυο οικισμών το Φωτεινάρι και τη Σούδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί επισήμανση κατά την άφιξη τους στο κατάλυμα για τη χρήση του μπάρμπεκιου ενώ επιπλέον τους γνωστοποίησαν τις προειδοποιήσεις των αρχών για τις ημέρες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τα παραπάνω ωστόσο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στην περιοχή δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους επισκέπτες από τη χρήση ψησταριάς, κάτι που δυστυχώς οδήγησε σε γρήγορη εξάπλωση της και σοβαρό κίνδυνο για την περιοχή.

goodnet.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ