18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Πειρατεία σε αλιευτικό νότια της Γαύδου, πέταξαν τρεις ναυτικούς στη θάλασσα

Ημερομηνία:

Περιπέτεια έζησαν τρεις ναυτικοί νότια της Γαύδου που όπως κατήγγειλαν έπεσαν θύμα πειρατείας από το ίδιο τους το πλήρωμα ενώ επέβαιναν σε σκάφος νότια της Γαύδου.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών Ιταλών ναυτικών, ενώ έπλεαν με το αλιευτικό σκάφος Α/Κ «FATIMA ΙΙ» σημαίας Ιταλίας το οποίο είχε αποπλεύσει από τις Συρακούσες την 10-07, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, 2 Αιγύπτιοι και 1 Τυνήσιος,  κατέλαβαν το σκάφος ανοιχτά των ακτών Βεγγάζης Λιβύης.

Το πρωί της Κυριακής τους επιβίβασαν σε σωσίβιες λέμβους και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το σκάφος.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας περίπου 45 ετών, κατόρθωσαν να ενημερώσουν με κινητό τηλέφωνο το Ιταλικό Κέντρο συνεννόησης και να ενημερώσουν για το συμβάν.

Έτσι, σε συνεργασία με τις ελληνικές λιμενικές αρχές ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των τριών Ιταλών.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε τους τρεις ναυτικούς ενώ με τη συνδρομή του παραπλέοντος LNG «LEON», περισυνελέγησαν καλά στην υγεία τους.

Οι Ιταλοί που έπεσαν θύμα ανταρσίας από το πλήρωμά τους, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Παλαιόχωρας και στη συνέχεια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων από όπου υπήρξε μέριμνα για να βρεθεί κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλπάζουν τα φέσια του Δημοσίου – Καταχρεωμένα τα νοσοκομεία σε προμηθευτές

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου δείχνουν να παίρνουν ξανά ανησυχητική τροπή, καθώς οι...