29.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Η αλήθεια για το Ευρώ και τις τράπεζες

Ημερομηνία:

Βιώνουμε μια παρατεταμένη περίοδο παράνοιας με τους δήθεν σωτήρες ημεδαπούς και αλλοδαπούς να μας θέλουν κατά τη λαϊκή ρήση απατημένους και δαρμένους, ξερνώντας τόνους λάσπης και ύβρεων ενάντια σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και οραματίζεται μια  πατρίδα λεύτερη και ευημερούσα.

Τι απαντούν όμως τα ζόμπι του ευρώ στο γεγονός ότι η Ελλάδα μετά τον εμφύλιο, από το 1950 μέχρι το τέλος του 2001 με όλα τα βάσανα που πέρασε δεν χρεοκόπησε;

Το δημόσιο χρέος της χώρας μέσα στα 50 και πλέον χρόνια της μεταπολεμικής δραχμής έφτασε στα 122 δις ευρώ!

Στις 1/1/2002 μπήκαμε στο ευρώ και ως τις 31/12/2009, το δημόσιο χρέος της χώρας είχε εκτοξευτεί στα 298 δις ευρώ!! Το δημόσιο χρέος που προστέθηκε στη χώρα στα 7 χρόνια του ευρώ είναι 176 δις ευρώ.

Δηλαδή 44% παραπάνω δημόσιο χρέος απ’ ότι τα προηγούμενα πενήντα μεταπολεμικά χρόνια της δραχμής! Η ίδια η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για τα σαΐνια του δοσιλογισμού ( άθλημα στο οποίο αναμφισβήτητα διαπρέπουν) και οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν πως ότι κάνουν το κάνουν για το καλό μας κι όχι για το συμφέρον των τραπεζών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

–         Μέσα σε 4 χρόνια (από το 2008 μέχρι σήμερα) οι τράπεζες πήραν από το  ελληνικό χημόσιο 208 δις ευρώ.

Πάνω από τα 2/3 δηλαδή ολόκληρου του χρέους της χώρας!!

Με το νόμο 3723/2008 δόθηκαν 28 δις ευρώ

Με το νόμο 3845/2010 δόθηκαν 15 δις ευρώ

Με το νόμο 3864/2010 δόθηκαν 10 δις ευρώ

Με το νόμο 3872/2010 δόθηκαν 25 δις ευρώ

Με το νόμο 3965/2011 δόθηκαν 30 δις ευρώ

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 14/9/2011 δόθηκαν 30 δις. Με τον νόμο 4031/2011 δόθηκαν 30 δις. Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου 19/4/2012 δόθηκαν 40 δις. Σύνολο: 208 δις ευρώ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε ότι στην κατάθεση του προυπολογισμού του 2012, εκεί που έπρεπε να γραφούν τα ποσά που έλαβε κάθε τράπεζα από τις κρατικές χορηγήσεις… βρισκόταν μια λευκή σελίδα! Αυτό για να αποδειχτεί περίτρανα ακόμα μια φορά

1)     Αυτό που είχε κάποτε δηλώσει στη βουλή η βουλευτής Σοφία Σακοράφα « ότι ζούμε μέρες γύψου, και

2)     Ότι οι βουλευτές που συναίνεσαν ψήφησαν μια γενική σελίδα εν γνώσει τους, ή δεν πρόλαβαν να διαβάσουν μέχρι εκεί.

Μιλάμε για τέτοιο χάλι!

Ύστερα απ’ όλα αυτά, πως μπορεί να διαφωνήσει κανείς με την δήλωση (όλα τα λεφτά) των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ακινήτων που έχει ως εξής:

–         Κάθε ληστρική οργάνωση, έχει και διαφορετική ονομασία σε κάθε κράτος. Στην Ιταλία λέγεται Καμόρα, στην Αμερική ονομάζεται Μαφία, και στην Ελλάδα ονομάζεται Μνημονιακή κυβέρνηση!

Αλ. Σ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην...

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ...

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες...

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από...