Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 κατέβηκε από τον Καναδά στην πόλη μας, και με επισκέφθηκε ένα συγγενικό μου πρόσωπο. Περιπατώντας μαζί στην πόλη γύρισε και μου είπε¨ “Βλέπω ότι εσείς εδώ έχετε όλο καινούργια αυτοκίνητα. Εμείςστον Καναδά δεν έχουμε τόσο καινούργια αυτοκίνητα.” Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση.Ώστε στον Καναδά μια απέραντη και πλούσια, χώρα και δεν συμπεριφέρονται όπως τους Έλληνες καταναλωτές και πολίτες;Τώρα που η κρίση χτυπάει στους πολούς την πόρτα, καιρός είναι να σκεφτούμε λίγο και να αναθεωρήσουμε την καταναλωτική μας συμπεριφορά. Δεν ζούμε για να καταναλώνουμε. Δεν ζούμε για να μοστράρουμε το καινούργιο μας αυτοκίνητο στον γείτονα μας για να του μπούμε στο μάτι. Οι άϋλες αξίες και τα ιδανικά, πρέπει να εισέλθουν ορμητικά, και να γεμίσουν τη ζωή μας.
64
Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!
- Tags
- Κοινωνία
Προηγούμενο άρθρο
Τελευταία Νέα
Περισσότερα σαν αυτόΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στοιχεία-σοκ γκρεμίζουν τον μύθο: Χαμηλής αξίας ο ελληνικός τουρισμός – +5,6% στις αφίξεις, μόλις +2,8% στα έσοδα ανά επισκέπτη
Σε ένα οικονομικό υπόδειγμα χαμηλής παραγωγικότητας και επισφάλειας φαίνεται...
Ηράκλειο: «Είμαι καλά!» – Το τηλεφώνημα της 17χρονης που αγνοείται στην οικογένεια της
Νέα εξέλιξη καταγράφεται στην υπόθεση της εξαφάνισης της 17χρονης...
Η πρόταση του Αντώνη Κρασουδάκη για «Σύγχρονο Ασκληπιείο» στο πρώην Ψυχιατρείο Χανίων: Το όραμα για πρότυπο κέντρο ολιστικής αποκατάστασης
Την πρόταση για τη δημιουργία ενός «Σύγχρονου Ασκληπιείου» στον...
ΕΣΥ: Ο Γεωργιάδης εγκαινιάζει νέες πτέρυγες χωρίς γιατρούς
Το φαινόμενο της δημιουργίας νέων, σύγχρονων πτερύγων στα νοσοκομεία την ίδια...



