25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Χανιά-Προσοχή στον Ορυκτό Πλούτο συνιστούν οι επιστήμονες

Ημερομηνία:

Για πλούσια κοιτάσματα, όχι μόνο υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, κάνουν λόγο ερευνητές γεωλόγοι, οι οποίοι πραγματοποιούν διεθνές διήμερο συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο στα Χανιά.

“H εκτίμηση για την αξία του ξεπερνά το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και οι αρμόδιοι θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί με τη διαχείριση”, αναφέρθηκε σε Διεθνές Συνέδριο στα Χανιά

Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο των Εργασιών Αιμίλιο Δεσύρα, ο υποθαλάσσιος χώρος της Ελλάδας είναι πλούσιος στα παραπάνω κοιτάσματα από τα Νότια των Χανίων σε όλο το τόξο, έως και στα Ίμια. Κάνουν λόγο επίσης για όσμιο το οποίο κοστίζει 60 χιλιάδες ευρώ το γραμμάριο, ενώ αποθέματα υπάρχουν σε Ουράνιο με τη χώρα να κατέχει –σύμφωνα με την ICRA- την τρίτη θέση Πανευρωπαϊκά σε χρυσό.
Εκείνο που τονίζεται περισσότερο είναι ότι η εκτίμηση για την αξία τους ξεπερνά το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ και οι αρμόδιοι θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί με τη διαχείριση και κυρίως την ενδεχόμενη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αν και δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις στην πρόοδο των συγκεκριμένων εργασιών

neatv.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του...

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια...

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις...