20.3 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Πρώτος με πάνω από 2000 ψήφους ο Αλέξης Τσίπρας

Ημερομηνία:

Το Αριστερό Ρεύμα, που κατέβηκε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, έλαβε ποσοστό 25,71%..

Πρώτος, με 2.096 ψήφους, ανακηρύχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Από τα επίσημα αποτελέσματα προκύπτει ότι το Αριστερό Ρεύμα, που κατέβηκε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, έλαβε ποσοστό 25,71%.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχθεί το διορισμό του στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά θα διεκδικήσει την ψήδο των αντιπροσώπων

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τις συνιστώσες, λέγοντας «ναι» στην πολυφωνία, «όχι» στη Βαβυλωνία:

«Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός» τόνισε.

Το Αριστερό Ρεύμα ζήτησε να διεξαχθεί η ψηφοφορία με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και τελικά οι σύνεδροι ψήφισαν από δύο λίστες, αλλά σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, δηλαδή είχαν το δικαίωμα να βάζουν σταυρό και στις δύο λίστες.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα σε σύνολο 2.897 συνέδρων που ψήφισαν (2.879 έγκυρα, 9 άκυρα, 9 λευκά) το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο (της πλειοψηφίας) έλαβε 2.008 ψήφους ή 74,29% και η Αριστερή Πλατφόρμα (Αριστερό Ρεύμα) 695 ψήφους ή 25,71%.

Βάσει της ψηφοφορίας, συμπληρώνονται οι 226 έδρες για την Κεντρική Επιτροπή, ενώ οι υπόλοιπες 75 έδρες (301 συνολικά) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ έως το ιδρυτικό Συνέδριο της άνοιξης. Την Κυριακή υπερψηφίστηκε από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτος με 10 μονάδες διαφορά ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο Δούκας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου...

Σοβαρές καταγγελίες από μηχανικούς Χανίων για παρατυπίες σε δικαστικό έλεγχο – Αποφάσισαν αποχή

Μηχανικοί των Χανίων καταγγέλλουν σοβαρές παρατυπίες κατά τη διάρκεια...

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...