13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Πώς να σώσετε τα «μαύρα» σας λεφτά στο εξωτερικό

Ημερομηνία:

Οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι φορολογούμενοι που έχουν βγάλει λεφτά σε τράπεζες του εξωτερικού μπορούν να δικαιολογήσουν τις διαφορές ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματά τους και τις καταθέσεις τους αυτές, έστειλε το υπουργείο Οικονομικών σε όλες τις ΔΟΥ.

Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν ήδη λάβει πρόσκληση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η οποία τους καλεί να δικαιολογήσουν τις διαφορές ή να υποβάλλουν αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους επιβληθεί φόρος 45% επί των διαφορών που δεν δικαιολογούνται.

Οι φορολογούμενοι αυτοί όπως διευκρινίζει η εγκύκλιος μπορούν να προσέρχονται στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης προκειμένου να εγγράψουν σε συγκεκριμένα σημεία που τους ζητείται τυχόν ύπαρξη πλεονάζοντος κεφαλαίου παλαιότερων χρήσεων το οποίο εφόσον προκύπτει μπορεί να δικαιολογεί μέρος ή ολόκληρη τη διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων.

Στην περίπτωση που οι διαφορές αυτές εν μέρει ή στο σύνολό τους δεν δικαιολογούνται, θα πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική ή αρχική δήλωση εντός της προθεσμίες που αναγράφεται στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Επίσης ο φορολογούμενος εντός της ίδιας προθεσμίας, θα πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια ΔΟΥ πλήρη φάκελο δικαιολογητικών που θα περιλαμβάνει:

  • Στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό ή να τεκμηριώνουν ότι όλο το έμβασμα δεν ανήκει στο πρόσωπο που εμφανίζεται στα στοιχεία των Τραπεζών καθώς και πλήρη στοιχεία των συνδικαιούχων του εμβάσματος.
  • Όλα τα αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των εκκαθαριστικών που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μέχρι το οικον. έτος 2004, εφόσον επικαλείται διαθέσιμα κεφάλαια για τα έτη αυτά.
  • Τυχόν αντίγραφα αρχικών ή συμπληρωματικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν με την ανωτέρω διαδικασία με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Πηγή: iefimerida.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...