19.8 C
Chania
Saturday, November 23, 2024

Γευσιγνωσία κρητικού ελαιολάδου στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς

Ημερομηνία:

“Αλλάξτε τον τρόπο και την περίοδο συλλογής του ελαιοκάρπου. Μην περιμένετε να μαζέψετε τις ελιές σας. Όσο πιο νωρίς μαζευτεί η κορωνέικη τόσο το καλύτερο για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου”, δηλώνει γευσιγνώστης από την Αγγλία, αλλάζοντας ουσιαστικά όλα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το μάζεμα των ελιών.
Εξηγεί πάντως ότι το παραγόμενο ελαιόλαδο στην Κρήτη είναι για αγορές του εξωτερικού που ζητάνε κάτι συγκεκριμένο και όχι για εξαγωγή σε οποιαδήποτε χώρα.
Το χρυσάφι της κρητικής γης δοκιμάζει στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς ομάδα γευσιγνωστών από πέντε χώρες, προκειμένου να ενημερωθούν για την ποιότητά του, τις καλλιεργητικές τεχνικές για την παραγωγή του και τις δράσεις τους Ινστιτούτου για την ελιά και το ελαιόλαδο.

Παντελής Γιαΐτσης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ