Κολοκυθόπιτα στριφτή με γλυκοκολοκύθαΤρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα από βραδύς. Την τρίβουμε με αλάτι και την βάζουμε σε σουρωτό. Την στύβουμε καλά βάζουμε ρύζι, άψητο, περίπου ένα φλιτζάνι του καφέ, ψιλοκόβουμε δυόσμο, βάζουμε την ανάλογη με το μίγμα μυζήθρα ξύνουμε κρεμμύδια προσθέτουμε λάδι και πιπέρι.
Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με αλεύρι, αλάτι, νερό χλιαρό και λάδι λίγο. Το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε κατά μήκος της λωρίδας μίγμα και το κλείνουμε σε ένα μακρουλό ρολό. Το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί αρχίζοντας από την μια μερίδα και τυλίγουμε γύρο γύρω σαν σαλιγκάρι. Από πάνω αυγώνουμε ή λαδώνουμε σουσαμώνουμε και φουρνίζουμε.
Κατσίκι με μάραθα
Παίρνουμε μάραθα, τα γουλάκια από τις καρδούλες, Όχι τα γένια γιατί γίνονται σαν στουπιά. Βάζουμε λάδι και κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το κρέας κομμένο κομμάτια και το τσιγαρίζουμε λίγο. Ρίχνουμε τα γουλάκια απ’ τα μάραθα να τσιγαριστούν μαζί. Μετά από λίγο προσθέτουμε μια φλιτζάνα νερό και ψήνουμε προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται για να ψηθούν . Δοκιμάζουμε το αλάτι αν χρειάζεται κι άλλο. Βάζουμε πιπέρι. Όταν ψηθεί ή του ρίχνουμε στο τέλος λεμόνι ή αν μας αρέσει το αυγοκόβουμε όπως το φρικασέ. Αλλά και σκέτο είναι ωραίο.
Χταπόδι πικάντικο
Το βράζω με πολύ λίγο νερό. Μετά το κόβω σε κομματάκια, βάζω σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, κρεμμύδι, το καβουρδίζω, ρίχνω χταπόδι, σάλτσα ντομάτα, καυτερή πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, ρίγανη μουστάρδα και βράζω.