23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

ΠΑΝΣΕΛΙΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – Επιστολή προς Τον Δήμαρχο ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ: Ζητούμε άμεσα Έκτακτο Συμβούλιο για να μη κλείσει το Κέντρο Υγείας Καντάνου

Ημερομηνία:

Το κέντρο υγείας Καντάνου Κλείνει ρίχνουν Μαύρο στην λειτουργία του

Τα προβλήματα του κέντρου Υγείας είναι πολλά χρόνια τώρα Σήμερα όμως δεν υπάρχουν γιατροί για να το στηρίξουν και να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του.Δυστυχώς λειτουργούσε πάντα ως φωλιά εξυπηρέτησης «Κομματικών φίλων » που χρησιμοποιούσαν το κέντρο υγείας Καντάνου για τακτοποιηθούν καλυτέρα και γρηγορότερα στη πόλη, ποτέ οι ασκούντες την εξουσία δεν πήραν την απόφαση να στηρίξουν ουσιαστικά το Κέντρο υγείας Καντάνου.

Μετά την παραίτηση της κας Γεραντώνη το Κέντρο υγείας δεν λειτουργεί ουσιαστικά , η υποτυπώδη λειτουργία του είναι πλέον επικίνδυνη και για τους Γιατρούς και για τους κατοίκους της περιοχής .

Επικοινωνήσαμε με τον κ Αρχοντάκη Γ αρμόδιο από το νοσοκομείο για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου και μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κλεισίματος του ΚΥ ΚΑΝΤΑΝΟΥ όμως μέχρι σήμερα τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι έντονα και σοβαρά .

Για αυτό επισκεφτήκαμε το Κ Υγείας (Αλφιερη Φιωτοδημητρακης Κωστακη) και μιλήσαμε με τους γιατρούς και τον κόσμο.

Την Δευτέρα 17/6/2013 και διαπιστώσαμε ότι το Κ.Υ υπολειτουργεί Γνωρίζεται ότι είναι χαρακτηρισμένο Άγονο και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας η λειτουργία του πρέπει να είναι άρτια. Μετά την παραίτηση της κας Γεραντώνη μένει το Κ Υγείας ακάλυπτο. Δεν υπάρχει γιατρός υπεύθυνος για την λειτουργία του δεν υπάρχει γιατρός πλέον που να μπορεί να διαγνώσει και να παραπέμψει τον ασθενή ανάλογα. Με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν καλύπτονται οι εφημερίες με αποτέλεσμα το ΚΥ να παραμένει κλειστό στον ορεινό Δήμο μας.

Στα περιφερειακά ιατρεία υπάρχουν τεράστια Κενά όπως στο Βουτά στην Παλαιοχώρα 2 θέσεις κενές στο κέντρο υγείας Καντάνου 3 θέσεις κενές .

Για μια ακόμα φορά χρησιμοποιείται το κέντρο υγείας Καντάνου για να εξυπηρετηθούν οι γνωστοί και φίλοι .Και γινόμαστε συγκεκριμένοι Διώχτηκε λέει ο αγροτικός Ιατρός από την Κοντούρα για να διοριστεί νέα γιατρός Υποτίθεται ότι θα εξυπηρετούσε την Κοντούρα και όλη την περιοχή. Η γιατρός διορίστηκε μεν αλλά είναι αγνώστου διαμονής δε, δεν πάτησε το πόδι της ποτέ στην Κοντούρα με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό το ιατρείο η να υπολειτουργεί όπως υπολειτουργούν τα περιφερειακά ιατρεία στην Παλαιοχώρα με την γνωστή ταλαιπωρία των κατοίκων της

Στο ΚΥ .Παραμένουν χρόνια τώρα θέσεις διευθυντικές κενές αλλά οι γιατροί μένουν στα Χανιά και εργάζονται στο νοσοκομείο Χανίων.!!!! Ενώ κατέχουν τις θέσεις στην Κάντανο .

Απευθυνόμαστε σε σας Διότι η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του ΚΥ Καντάνου και ζητούμε να γίνει ένα ανοικτό δημοτικό συμβούλιο οπού θα ενημερώσει το κόσμο ο κ Πυροβολάκης και ο κύριος Καλαιτζάκης για την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Καντάνου και πως θα επιλυθούν τα σοβαρά θέματα λειτουργίας του άμεσα . Δηλαδή διορισμός Διευθυντού παιδιάτρου και στελέχωση ώστε το πρόγραμμα εφημεριών να είναι πλήρες και το ΚΥ να εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία .

Στέλλα Αλφιερη

Νίκος Φιωτοδημητράκης

Αντωνία Κωστάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...