Aνακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, για τον τραμπουκισμό μέλους φοιτητικών συλλόγων του ιδρύματος από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦ

Κανένα σχόλιο

Μια μέρα πριν την διεξαγωγή των “εκλογών” παρωδία Λαγουδάκη – Κεραμέως, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης επιχείρησε, να δικαιολογήσει με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, την επιλογή της να αποτελέσει θλιβερό όργανο της κυβέρνησης στην προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών και να είναι η μόνη που παραβιάζει κατάφωρα και στέκεται απέναντι στις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου! Συστηματικά, άλλωστε, απουσιάζουν και υπονομεύουν τις διαδικασίες του φοιτητικού συλλόγου, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά για να αντικατασταθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες με εντελώς διαβλητές καρικατούρες διαδικασιών με «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ενιαία ψηφοδέλτια».

Η ανακοίνωση των «υποψηφίων» στις «εκλογές» με τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να παρέμβει στις δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών είναι αποκαλυπτική! Οι μόνοι που συμμετέχουν στην διαδικασία είναι κάτι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και στελέχη της ΟΝΝΕΔ, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος! Ακόμα και η εφορευτικές επιτροπές (στις δήθεν αδιάβλητες εκλογές) που με το ζόρι πάσχισε η πρυτανεία να συγκροτήσει μέχρι την τελευταία στιγμή (2 μέρες πριν τις «εκλογές»!) απαρτίζονται από μέλη της ΔΑΠ. Για να γίνουμε πιο σαφείς: εκείνοι που ελέγχουν το κύρος και τη διαδικασία των “εκλογών” (ψηφίσαντες, αποτελέσματα ψηφοφορίας κτλ. με πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών) είναι ΟΙ ΜΌΝΟΙ που στηρίζουν αυτό το φιάσκο, οι ΔΑΠίτες! Καμία νομιμοποίηση δεν έχει αυτή διαδικασία στους φοιτητές/τριες και το φοιτητικό μας σύλλογο, ούτε εκπροσωπεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες!!

Ταυτόχρονα, κατ’ επανάληψη ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος έχει πραγματοποιήσεις μαζικές γενικές συνελεύσεις, έχει αποφασίσει και υλοποιήσει, μαζικές κινητοποιήσεις απέναντι στην προσπάθεια παρέμβασης στους συλλόγους μας, από τον πρύτανη Λαγουδάκη και την Υπ. παιδείας Κεραμέως. Η συμμετοχή της ΔΑΠ στις “εκλογές” παραβιάζει κατάφωρα την απόφαση αυτή. Στο φόντο αυτό, η ΔΑΠ επιχειρεί να δικαιολογήσει την απομόνωσή της και την απόρριψη των «εκλογών» φιάσκο από όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, με κατασκευασμένα ψέματα για δήθεν «τραμπουκισμό από την Ενωτική Πρωτοβουλία», αντιστρέφοντας εντελώς πραγματικότητα κατά τη συνήθη πρακτική της. Αντίθετα, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, μια μέρα πριν τις “εκλογές”, επιτέθηκαν, τραμπούκισαν και στοχοποίησαν χυδαία μέλος του ΔΣ του ΜΠΔ, και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, με μαφιόζικες απειλές του τύπου «θα σε βρω εκτός ιδρύματος», σε μια προσπάθεια τραμπούκικης στοχοποίησης των φορέων των συλλόγων και των οργάνων τους.

"Sponsored links"

Αυτή είναι η ΟΝΝΕΔ, άλλωστε, και αυτές οι ιστορικές πρακτικές της, η τρομοκρατία και επίθεση στο φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα. Κανείς δεν ξεχνά τις αμέτρητες επιθέσεις τους στους αγωνιζόμενους φοιτητές και τη δολοφονική επίθεση στον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Δεν περιμένει κανείς βέβαια κάτι καλύτερο πέρα από ψέματα και λασπολογία, από την κυβερνητική νεολαία που υποστηρίζει την κυβέρνηση που δήθεν δεν γνώριζε τίποτα για τις υποκλοπές και το Predator και αποκαλύπτεται ότι έχει στήσει ολόκληρο μηχανισμό εκτεταμένων παρακολουθήσεων, την κυβέρνηση που επιτίθεται διαλύει τα πτυχία και την προοπτική των φοιτητών και φοιτητριλών, και στηρίζεται μόνο στη βία και την καταστολή. Με ψέματα, συκοφαντίες και τραμπουκισμούς, δεν πρόκειται οι κυβερνητικοί να τρομοκρατήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Οι φοιτητικοί μας σύλλογοι με τις αποφάσεις τους, τόσο στα Χανιά όσο και πανελλαδικά, έχουν καταδικάσει δεκάδες φορές το νέο νόμο πλαίσιο, στον οποίο προβλέπονται οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με ενιαία ψηφοδέλτια, ακριβώς γιατί στοχεύει στο χτύπημα των φοιτητικών μας συλλόγων, με μια διαδικασία πλήρως εξατομικευμένη, απομακρύνοντας τους φοιτητές από το ζωντανό διάλογο, την πολιτική ζύμωση και την υγιή αντιπαράθεση, αποκρύπτοντας τη μάλιστα και την πολιτική ταυτότητα και τοποθέτηση του υποψηφίου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά τις εκλογές του Μάη 2022, με πάνω από 300 υποψηφίους (ακόμα και το ψηφοδέλτιο μόνης της κυβερνητικής ΔΑΠ ήταν μαζικότερο από όλες τις υποψηφιότητες στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες), όρισαν πως οι ίδιοι θέλουν να εκπροσωπούνται. Σήμερα Λαγουδάκης-Κεραμέως μαζί με ορισμένους ΔΑΠίτες, προσπαθούν να εκτοπίσουν τους φοιτητικούς συλλόγους, από την παρέμβαση τους στα όργανα διοίκησης, ακριβώς γιατί διεκδικούν την υλοποίηση των αιτημάτων τους και μπλοκάρουν επιθετικές αλλαγές στα όργανα των ιδρυμάτων.

Εμείς ως Ενωτική Πρωτοβουλία, υπερασπιζόμαστε ως οφείλουμε τους φοιτητικούς μας συλλόγους και τις αποφάσεις τους. Το δικαίωμα των φοιτητών να οργανώνονται ελεύθερα και δημοκρατικά, να διεκδικούν τα συμφέροντα τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μακριά από κυβερνητικές παρεμβάσεις, είναι αδιαπραγμάτευτο και έχει κατακτηθεί με αίμα και με τους αγώνες το φοιτητικού κινήματος από τα πιο δύσκολα χρόνια της δικτατορίας! Σήμερα, Λαγουδάκης-Κεραμέως και ΔΑΠίτες, τολμούν να αμαυρώνουν το εμβληματικό 3ήμερο της επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη ‘73, με τις “εκλογές” φιάσκο, καταστρατηγώντας του συλλόγους και τις ελεύθερες διαδικασίες τους που κατακτήθηκαν 48 χρόνια πριν, ανεξάρτητοι από το κράτος και τις διοικήσεις, μέσα από τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Όσο εκείνοι διαλέγουν να μας γυρίζουν σε εποχές σπουδαστικού της ασφάλειας, επιτροπές φοιτητών και πανεπιστημίων χωρίς ελευθερία, εμείς θα επιλέγουμε να τιμάμε την μνήμη όλων εκείνων των φοιτητών που αγωνίστηκαν για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, με τους αγώνες του σήμερα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live