Aυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά – “Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα” | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στα Χανιά.

Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι Δημήτρης Ανθούσης, Μαρία Γιαννάκη, Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, Αλέκος Μαρινάκης, Χαριτίνη Παπαδάκη, Φώτης Ρηγανάκος.

Ανθούσης Δημήτρης, 36 ετών

"Sponsored links"

Γυμναστής-προπονητής ποδοσφαίρου. Εργάζεται ως συνεταιριστικός υπάλληλος και είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Γιαννάκη Μαρία, 42 ετών

Δασκάλα, μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, καθώς και των ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Κλωνιζάκης Μιλτιάδης, 43 ετών

Πολιτικός Μηχανικός, αυτοαπασχολούμενος. Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ τμήματος Δυτικής Κρήτης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Χανίων, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δ.Σ Χανίων, μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, γιος του πρώην δημάρχου και αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος , Γιάννη Κλωνιζάκη.

Μαρινάκης Αλέκος, 58 ετών

"Sponsored links"

Πολιτικός Επιστήμονας. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Παπαδάκη Χαριτίνη, 33 ετών

Φιλόλογος, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δημοτικός Σύμβουλος Σελίνου-Καντάνου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων, μέλος του Δ.Σ του ΕΣΥΝ – παράρτημα Χανίων

Ρηγανάκος Φώτης, 48 ετών

Ιδιωτικός Υπάλληλος. Μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χανίων, μέλος του Δ.Σ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες,

Σε όλους αυτούς που συμπορευτήκαμε στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα.

Σε όσους δεν εμπιστεύονται τα αστικά κόμματα, που απαντάνε «κανένας» στα ερωτήματα για την καταλληλόλητα της επόμενης κυβέρνησης.

Σε όλους τους εργαζόμενους , που αφού πληρώσουν τους λογαριασμούς,  στις 15 του μήνα μετράνε τα υπολείμματα του μισθού για να βγάλουν τον άλλο μισό μήνα

Σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους , τους μικρούς ΕΒΕ , τους βιοπαλαιστές αγρότες που τους πνίγουν τα χρέη και βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται από το κύμα ακρίβειας, από το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Στην νεολαία που αναγκάζεται να δουλεύει δύο δουλειές , με ωράρια λάστιχο για να τα βγάλει πέρα. Ειδικά απευθυνόμαστε στους νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, και ανέδειξαν την Πανσπουδαστική, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από τις δυνάμεις της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, σε πρώτη δύναμη μετά από 36 χρόνια. Στους μαθητές που οργανώθηκαν και πάλεψαν για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει, που απαίτησαν να παρθούν μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στα σχολεία, με πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών, για νέα σχολικά κτήρια, για ένα σχολείο που ο γονιός δεν θα αναγκάζεται να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Απευθυνόμαστε σε όλο τον Χανιώτικο λαό που όταν τον συναντάμε στον δρόμο , στους χώρους δουλειάς, στην γειτονιά μας λέει ότι: «Πάλι καλά υπάρχετε και εσείς». Στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας που αναγνωρίζει στο ΚΚΕ, την δύναμη εκείνη που δεν του είπε ποτέ ψέματα , που είναι εγγυητής στον αγώνα για τα καθημερινά προβλήματα.

Τους καλούμε να δουν καθαρά το πραγματικό δίλημμα των ερχόμενων εκλογών.

Η θα είναι δυνατός ο λαός, με ένα ισχυρό ΚΚΕ, ή θα είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση όπως και αν την ονομάσουν και ο λαός θα είναι αδύναμος.

Για ακόμα μία φορά, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα δυναμώνουν τα εκβιαστικά διλήμματα που θα θέτουν όλα τα αστικά κόμματα που συνέβαλλαν για να φτάσουμε ως εδώ. Θα δυναμώνει η ψεύτικη αντιπαράθεση, ο καβγάς που θα στήνουν και είναι μακριά από τα λαϊκά προβλήματα.

Η Ν.Δ προβάλλεται ως υπεύθυνη δύναμη, μιλάει για αυτοδυναμία ή εκτροπή. Η σταθερότητα που ευαγγελίζεται είναι αυτή που οδηγεί στην «αστάθεια» , στην σημερινή κατάσταση, όπου «τώρα πεινάνε και αυτοί που εργάζονται..» Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το αφήγημα , την ξαναζεσταμένη σούπα της «προοδευτικής κυβέρνησης». Στήνουν επικοινωνιακά σόου, όπως οι πρόσφατες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για αποχή από την ψήφιση νομοσχεδίων στην Βουλή, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας. Προχωράνε σε τέτοιες κινήσεις πριν τις εκλογές , την στιγμή που όλη την προηγούμενη 4ετία ψήφισαν τα μισά νομοσχέδια που έφερε η Ν.Δ. Η συνταγή κάθε επόμενου κυβερνητικού προγράμματος, έχει τα ίδια συστατικά. Τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, την υποταγή στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που προκαλούν ασφυξία στην ζωή του λαού.

Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που διεκδικεί την ψήφο του λαού για να την καταθέσει σαν συγκολλητική ουσία στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση του ζητηθεί, είτε με κορμό την Ν.Δ , είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα κόμματα ΜΕΡΑ 25, Ελληνική Λύση δεν αμφισβητούν τους παράγοντες που συνθέτουν το πολιτικό πρόβλημα της χώρας και του λαού.

Ο Χανιώτικος λαός, έχει πείρα από τους διάφορους «σωτήρες» που εμφανίζονται πριν από κάθε εκλογική μάχη και έχει αποδειχτεί ότι ούτε υπήρξαν,ούτε πρόκειται να υπάρξουν.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε το προηγούμενο διάστημα, είναι ότι μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις εκλογές θα ζητήσει :

νέες θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που κυοφορείται στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

«Λευκή επιταγή» για να εμπλακεί βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια από την Ουκρανία ως την Μέση Ανατολή.

«Υπομονή διαρκείας» γιατί η ακρίβεια διαρκείας δεν είναι «παροδική»

Να κρυώνει στο σπίτι του, γιατί η «πράσινη μετάβαση» σημαίνει πανάκριβη Ενέργεια

Τα ρέστα για να εκταμιεύονται οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Κάθε εκταμίευση έρχεται με την ψήφιση αντιλαϊκών νόμων, όπως την περίοδο των μνημονίων

Θα στοχοποιούν τον λαό κάθε φορά που διεκδικεί.

Για αυτόν τον λόγο έχουν ψηφίσει ένα βουνό νόμους, οδηγίες της ΕΕ, διακρατικές συμφωνίες που εντείνουν τις παρακολουθήσεις και την καταστολή για να προστατευθεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται.

Τώρα, λοιπόν έχει έρθει η ώρα για να πει ο λαός μας: Φτάνει! Ως εδώ! Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Αυτή η στάση πρέπει να συνοδευτεί με το δυνάμωμα του ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας!

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα προστεθεί στην καθημερινή μάχη για την αναγέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να διαμορφωθεί ένα πανελλαδικό συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που θα βάζει εμπόδιο στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.

Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στο σύστημα. Είναι το μόνο Κόμμα που έχει σύγχρονο επεξεργασμένο σχέδιο διεξόδου υπέρ του λαού. Για αυτό αποτελεί σήμερα την εγγύηση για μια μεγάλη εργατική -λαϊκή αντεπίθεση.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα του αγώνα για να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία, ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι μαζί και βγάζει στο σφυρί την κύρια κατοικία εργατικών οικογενειών, που φτιάχνει τα κοράκια που εκβιάζουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά και την πρόσφατη απόφαση του Άρειου Πάγου που λύνει τα χέρια στα κοράκια τωνfunds, οι εκπρόσωποι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν από κοινού την τροπολογία του ΚΚΕ για την απαγόρευση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, όπως έκανε με μια σειρά προτάσεις νόμου που προέβλεπαν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την προστασία των εποχιακά εργαζομένων με την αύξηση του ταμείου ανεργίας και την επέκτασή του για όλο το διάστημα της ανεργίας, για την επαναφορά των ΚΣΣΕ, των τριετιών, για την αύξηση του βασικού μισθού.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που  προστατεύει το εργατικό-λαϊκό εισόδημα από το κύμα ακρίβειας με συγκεκριμένες προτάσεις για την κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση του κόστους παραγωγής στους βιοπαλαιστές αγρότες, προστασία από την ενεργειακή φτώχεια με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χρηματιστηρίου της ενέργειας, με σχέδιο άμεσης αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πηγών ορυκτών καυσίμων, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη και το εμπόριο ρύπων.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που μπήκε μπροστά για την προστασία του περιβάλλοντος, που στέκεται δίπλα στους αγώνες για να προστατευθούν περιοχές όπως στο Στόμιο στην Κίσσαμο, στα Φαλάσαιρνα , το Ελαφονήσι, η Κάντανος, οι Πηγές των Αρμένων στον Αποκόρωνα.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή που διεκδικεί έργα υποδομής στην Ύπαιθρο, για να αποζημιωθούν οι κάτοικοι πλήρως από τις ζημίες που έκαναν οι πλημμύρες του 2019.΄

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή η φωνή εναντίωσης στα σχέδια βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο, απέναντι στην μετατροπή της Σούδας σε ορμητήριο του στόλου του ΝΑΤΟ , που σπέρνει τον θάνατο σε γειτονικές χώρες. Απέναντι στην πολιτική που στηρίζουν όλα τα αστικά Κόμματα και μετατρέπουν την Σούδα σε μαγνήτη κινδύνων, με την μεταφορά στην Σούδα χιλιάδων τόνων επικίνδυνων υλικών, ένα βήμα από τα σπίτια μας, την ίδια στιγμή που οι εγκαταστάσεις της έχουν στοχοποιηθεί από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ.

 

Στο Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές, που ο λαός των Χανίων τους έχει δει δίπλα του, στους καθημερινούς του αγώνες.

Είναι αυτοί που μέσα από τους φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, οργάνωσαν την αντεπίθεση του λαού μας, ήταν αυτοί που έφεραν την φωνή του λαού, στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης που ήταν εκλεγμένοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΚΕ , αξιοποιώντας τον 1 βουλευτή που είχε στην Κρήτη, έκανε πάνω από 1100 παρεμβάσεις στην Βουλή , που αφορούσαν τις αγωνίες και διεκδικήσεις του λαού μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλο τον Χανιώτικο λαό να απορρίψει τα εκβιαστικά διλήμματα και να δυναμώσει την ίδια του την φωνή στις επόμενες εκλογές , με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live