Chania Aerial Creations και στο Ρέθυμνο: Το Κάστρο Φορτέτζα και ο φάρος του Ρεθύμνου από ψηλά | βίντεο+φωτός

Κανένα σχόλιο

Ο Κωνσταντίνος Γδοντάκης μέσω της Chania Aerial Creations συνεχίζει να δημοσιοποιεί φωτογραφίες και βίντεο από όμορφες τοποθεσίες της Κρήτης. Χρησιμοποιεί ένα ειδικό τηλεμεταχειριζόμενο ελικόπτερο τύπου drone και καταγράφει από ψηλά αγαπημένες τοποθεσίες όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί.

Πλέον, επεκτείνεται, και ταξιδεύει και στο Ρέθυμνο. Από εκεί τις τελευταίες ημέρες είδαμε φωτογραφίες και το βίντεο από τον φάρο του Ενετικού Λιμένα όσο και από το Κάστρο Φορτέτζα. Μια πραγματικά όμορφη δουλειά την οποία, όπως και τις άλλες φορές, συνοδεύει με ενημερωτικό κείμενο για τις τοποθεσίες.

Δείτε λοιπόν τις φωτογραφίες και απολαύστε σε βίντεο και αυτές τις αγαπημένες μας τοποθεσίες, μέσα από τα σύννεφα.

"Sponsored links"

Κάστρο Φορτέτζα

10660246_1496835623915792_5077791106767172859_n

Ένα μοναδικό μνημείο, από τα πιο προβεβλημένα, σήμα κατατεθέν της πόλης του Ρεθύμνου είναι το βενετσιάνικο κάστρο της Φορτέτσας. Πρόκειται για το Ενετικό κάστρο που δεσπόζει στο λόφο του Παλαιόκαστρο, στην καρδιά της πόλης και φημίζεται ως το μεγαλύτερο βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε ποτέ. Κατά την αρχαιότητα στο λόφο αυτόν ήταν χτισμένη η ακρόπολη της αρχαίας Ρίθυμνας και ο ναός της Άρτεμις, τα οποία δε σώζονται. Μετά τη λεηλασία της πόλης από τον Αλγερινό πειρατή Ουλούτζ Αλή το 1571, δημιουργήθηκε η ανάγκη μίας καλή οχύρωσης και το 1573 άρχισε να χτίζεται το μεγαλοπρεπές πενταγωνικό αυτό φρούριο, σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες μεθόδους οχύρωσης της εποχής και είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να προφέρει καταφύγιο σε ολόκληρο τον πληθυσμό της πόλης. Στις εγκαταστάσεις του, πολλές από τις οποίες σώζονται σε καλή κατάσταση μέχρι σήμερα, περιλαμβάνονταν στρατώνες, μία εκκλησία, νοσοκομείο, αποθήκες, η κατοικία των Συμβούλων, η κατοικία του Ρέκτορα, καθώς και ένα πολυτελές και μεγαλόπρεπο κτίριο στην κεντρική πλατεία του φρουρίου. Εκεί στο φρούριο της Φορτέτσας, το καλοκαίρι λαμβάνει χώρα το Αναγεννησιακό φεστιβάλ του Ρεθύμνου και ως αξιοθέατο και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών του Ρεθύμνου.

Φάρος Ρεθύμνου

10347408_1496834617249226_1872209559147300811_n

Ο φάρος του Ενετικού Λιμανιού του Ρεθύμνου αποτελεί τον δεύτερο σε μέγεθος εναπομείναντα Αιγυπτιακό Φάρο της Κρήτης, μετά από το φάρο των Χανίων. Βρίσκεται στην άκρη της παλιάς προβλήτας του Ρεθύμνου και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη.

Ο φάρος που βλέπουμε σήμερα κατασκευάστηκε από τους Αιγυπτίους την δεκαετία του 1830, όταν οι Τούρκοι παραχώρησαν στους Αιγυπτίους την Κρήτη. Πιθανόν, να υπήρχε παλαιότερος ενετικός φάρος στο σημείο που κατασκευάστηκε ο νέος, όπως και στο λιμάνι των Χανίων.

Το 1864, ο φάρος πέρασε στην Γαλλική Εταιρεία Φάρων, ενώ σήμερα δε λειτουργεί. Το ύψος του πύργου είναι 9 μέτρα.

 

 

 

Με πληροφοριες σχετικά με τα μνημεία του Ρεθύμνου από taxidologio.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live