«Climathon Chania»: Η πρώτη συμμετοχική δράση για νέους στα Χανιά για την κλιματική αλλαγή: Στις 26 & 27/11 στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης»

Κανένα σχόλιο

Στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα διοργανωθεί το «Climathon» των Χανίων, πολύ σημαντική δράση ιδεών για το κλίμα, φιλική προς τις οικογένειες και τα παιδιά, με δωρεάν συμμετοχή. Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίωναπό τους διοργανωτές, το «Climathon» αποτελεί πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC,ενός ταχέως αναπτυσσόμενου παγκόσμιου κινήματος, που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα, που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν στην κλιματική κρίση και αλλαγή.

«Με πολύμεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στα Χανιά το 1ο Climathon Event, μια πρωτότυπη και ξεχωριστή διοργάνωση, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό με δράσεις για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος Χανίων στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι φιλικές και φιλόξενες προς τις οικογένειες και κυρίως τα παιδιά», επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, προσθέτοντας ότι  το τελευταίο διάστημα με διάφορα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά projects, που διοργανώνονται με τη συμμετοχή του Δήμου, εισάγονται τα κρίσιμα ζητήματα, που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία παγκοσμίως στην καθημερινότητα των νέων πολιτών. «Με τη συγκεκριμένη δράση, σκοπός μας είναι να αναζητήσουμε πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής στην πόλη των Χανίων, μέσα από ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό Σαββατοκύριακο», τόνισε ο κ. Βαρδάκης, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους.

Στους βασικούς στόχους της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της δράσης, Άγγελος Ορφανίδης, επισημαίνοντας ότι ένας από τους κύριους στόχους είναι ο εντοπισμός βιώσιμων και καινοτόμων λύσεων με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

"Sponsored links"

Εκ μέρους του Οργανισμού «Youthmakers Hub» η Γεωργιάννα Χόνδρου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σκεφτούν πρωτοποριακές ιδέες και να εργαστούνσε ομάδες για να βρουν κλιματικές λύσεις για την πόλη τωνΧανίων. Μεταξύ των ενοτήτων, που θα εξεταστούν είναι η βιώσιμη μετακίνηση, ηδιαχείριση απορριμμάτων, ο βιώσιμος τουρισμός.

 

 

 

 

Το Climathon στα Χανιά διοργανώνεται από την Ecogenia, το YouthmakersHub και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, που διευθύνει το EIT Climate-KIC HubGreece, σε συνεργασία με τη Δραστηριότητα Συμμετοχής Νέων στο πλαίσιο του KeyAction 1 του προγράμματος Erasmus+ nEUCitizenship, που χρηματοδοτείται από τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδος (Grant Agreement2021-2-EL02-KA154-YOU-000038235).

Στον ακόλουθο σύνδεσμοhttps://www.eventbrite.com/e/climathon-chania-tickets-450371181327 μπορείτε να δείτε τους τρόπους για να λάβετε ενεργά μέρος στη δράση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live