13.8 C
Chania
Friday, January 23, 2026

CNN: Το αμερικανικό δίκτυο εξέθεσε live τον Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

Ημερομηνία:

Μία αιχμή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλαξε η γνωστή δημοσιογράφος του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, η οποία απάντησε με στοιχεία στον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η δημοσιογράφος στάθηκε στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 60 ετών, ρωτώντας τον πρωθυπουργό αν άργησε να πάρει τη σχετική απόφαση.

«Οι 9/10 θανάτους από κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών. 7/10 διασωληνωμένοι είναι άνω των 60 ετών. 8/10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι. Γιατί αργήσατε να πάρετε αυτή την απόφαση; Θα μπορούσατε να την πάρετε νωρίτερα;» ανέφερε η Κριστιάν Αμανπούρ.

Απαντώντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα στατιστικά δεν είναι διαφορετικά σε σχέση με αυτά που βλέπετε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχουμε πανδημία των ανεμβολίαστων. Αν μιλήσετε με οποιονδήποτε συνάδελφό μου θα σας πει ότι οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που καταλήγουν σε ΜΕΘ και δυστυχώς πεθαίνουν».

Ωστόσο η Κριστιάν Αμανπούρ επανήλθε και δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πώς τα πάει η χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες. Η δημοσιογράφος ήταν αρκετά προετοιμασμένη και έδειξε ένα γράφημα στο οποίο η Ελλάδα ήταν ουραγός στους εμβολιασμούς μεταξύ πέντε χωρών.

Πίνακας με εμβολιασμούς
(SCREENSHOT/FACEBOOK.COM)

«Θέλω να δείξω ένα γράφημα γιατί είπατε ότι τα στατιστικά σας είναι παρόμοια με τους γείτονές σας στην Ευρώπη. Δε ξέρω τι εννοείτε με γείτονες αλλά στην Πορτογαλία το 81,6% είναι πλήρως εμβολιασμένο» σημείωσε η Κριστιάν Αμανπούρ και συμπλήρωσε ότι καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών. Στον πίνακα μετά την Πορτογαλία ακολουθούσε Ισπανία (74%), Ιταλία (73,3%), Γαλλία (70%) και Ελλάδα (62,4%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διάλογος, όπως και το αποκαλυπτικό γράφημα, έχουν αποσιωπηθεί από τα ελληνικά ΜΜΕ και φυσικά από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από 1.29 έως 4.36 ο σχετικός διάλογος

Watch | Interview with Christiane Amanpour on CNN.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, December 6, 2021

avgi.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ