15.8 C
Chania
Sunday, December 3, 2023

Counter Agriculture: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή φυτοπροστασίας για κάθε γεωργό και γεωπόνο

Ημερομηνία:

Του Χρήστου Αποστόλου

Η εφαρμογή Counter Agriculture(βρίσκεται στο PlayStore με την αναζήτηση του ονόματος ‘counteragriculture’) έχει ως στόχο να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους Γεωπόνους όσο και για τους παραγωγούς. Είναι η πρώτη εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης και βοήθειας των αγροτών και των Γεωπόνων σχετικά με την πλήρης φυτοπροστασία των καλλιεργειών. Ουσιαστικά μέσω της εφαρμογής μπορεί ένας γεωπόνος και ένας γεωργός να ενημερωθεί σε σχέση με την καταπολέμηση και την ολοκληρωμένη  φυτοπροστασία  διαφόρων καλλιεργειών.  Προς το παρόν η εφαρμογή υποστηρίζει πολλές καλλιέργειες αλλά κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα προστεθούν ακόμα περισσότερες.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε στις 21/3/2021 και σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχει πετύχει 400+ ενεργού χρήστες καθημερινά με περίπου 11,755 μέσο όρων ημερήσιων προβολών. Μετά από τα αιτήματα των χρηστών, έχουν προστεθεί ήδη 8+ νέες καλλιέργειες. Και μέσω του feedbackτων χρηστών, η εφαρμογή εξελίσσεται προς τις ανάγκες των γεωργών και των γεωπόνων.

Έχουν δοθεί πολυποίκιλα σχόλια όπως:

  • καταπληκτική προσπάθεια με πολλά περιθώρια ανάπτυξης ακόμα! είμαι ήδη ενθουσιασμένος γιατί όλα αυτά τα έψαχνα μεμονωμένα σε διάφορα σάιτ!
  • Πολύ καλή οργάνωση ανά καλλιέργεια και τι πρέπει να προσέξει ο παραγωγός κατά το ξεκίνημα της. ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γεωτεχνικούς που με προσθήκη φωτογραφικού υλικού ζιζανίων και μυκητολογικών προσβολών θα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην παρακολούθηση κτημάτων.
  • Φοβερή. Υπέροχη δουλειά. Είναι πολύ χρήσιμη και για αγρότες – παραγωγούς αλλά και για επαγγελματίες γεωπόνους!

Ταυτόχρονα η εφαρμογή αποτελεί μία βάση δεδομένων όπου κάθε γεωπόνος και κάθε γεωργός θα μπορεί να καταθέσει επιπλέον τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ηλεκτρονικό βιβλίο που ο καθένας θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του οποιαδήποτε στιγμή  έτσι ώστε να ανατρέξει στις πληροφορίες που χρειάζεται.

Η ενημέρωση πάνω στην ολοκληρωμένη φυτοπροστασία και καταπολέμηση προς το παρόν επιτυγχάνεται μέσω των λεκτικών πληροφοριών, αλλά αργότερα θα προστεθεί και μία μεγάλη βάση δεδομένων από εικόνες  που θα μπορούν να δοθούν από γεωπόνους, γεωργούς,  και φορείς όπως τα πανεπιστήμια. Γνωρίζουμε ότι κάθε περιοχή διαθέτει τα δικά της προβλήματα είτε αυτά είναι εντονότερα από κάποια άλλη είτε πιο σπάνια.

Για παράδειγμα, η κατάθεση των σχολίων για το που εμφανίζονται περισσότερο μερικές ασθένειες, θα βοηθήσει πολύ έτσι ώστε να συγκεντρωθούν απόψεις και εμπειρίες που αργότερα θα αποτελέσουν αρωγό στην δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ γεωργών και Γεωπόνων.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Παράλυτος θα μείνει ο φοιτητής παλαιστινιακής καταγωγής που είχε δεχτεί πυροβολισμούς στο Βερμόντ

Ένας από τους τρεις φοιτητές παλαιστινιακής καταγωγής που δέχτηκαν πυροβολισμούς στο Βερμόντ...

Αύξηση αφίξεων κατά 8,6% στο αεροδρόμιο Χανίων την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2023

Απογείωση του ελληνικού τουρισμού φανερώνουν τα στοιχεία των αεροπορικών...