Dance Days Chania: Η παράσταση “a.phemia | α.φημία” με ελεύθερη είσοδο σήμερα στον Προμαχώνα San Salvatore

Κανένα σχόλιο

11o Dance Days Chania – Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | 18 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, Χανιά

Παράσταση – Ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

α-φημία, «re-Moat»

"Sponsored links"

19 Ιουλίου | 20:00| Προμαχώνας San Salvatore

Δελτία εισόδου ΕΔΩ 

Το ‘a.phemia | α.φημία – re -Moat’ είναι ένα πείραμα δομημένου χορευτικού και μουσικού αυτοσχεδιασμού με θεματική το grotesque. Έχοντας στα χέρια του μία σειρά υλικών που προκύπτουν από την έμμεση επαφή με το butoh και τον σύγχρονο πειραματικό ηλεκτρονικό μουσικό αυτοσχεδιασμό, το σύνολο επιχειρεί να εξερευνήσει την μεταμόρφωση και παραμόρφωση του χορευτικού σώματος.

Η υλοποίηση της ιδέας έρχεται να τοποθετηθεί στον ιστορικό τόπο της Δυτικής Τάφρου των Χανίων με σκοπό την ανάκληση και τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της τάφρου μέσα στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο ήχος και η κίνηση παραμορφώνονται και γίνονται το ένα όριο του άλλου. Μαζί ερμηνεύουν αισθητηριακά τις έννοιες του φόβου και του οίκτου. Η έντονα δυναμική κινησιολογία εγγράφει πάνω στο σώμα τις αισθήσεις και τις μνήμες του τόπου. Το ‘re -Moat’ επιχειρεί να δημιουργήσει μια παρεμβολή στην κανονικότητα αυτού του χώρου, να τραβήξει την προσοχή ή και να ξαφνιάσει τους περαστικούς. Έχει ως στόχο να οδηγήσει το κοινό να αναλογιστεί το μέγεθος ενός τόσο επιβλητικού ιστορικού μνημείου και να αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα – μια ατμόσφαιρα η οποία θα φέρει στο φαντασιακό του θεατή εικόνες και ερεθίσματα που ενεργοποιούν τις αισθήσεις, επιχειρώντας να δημιουργήσει μία εμπειρική αναπαραγωγή της έννοιας της Τάφρου.

Συντελεστές: Ευγενία Ιωάννου, Αλίκη Λευθεριώτη, Ευγενία Πετροπούλου

Χορογραφία: Ευγενία Ιωάννου, Ευγενία Πετροπούλου

Μουσική: Αλίκη Λευθεριώτη

Συμπαραγωγός: Dance Days Chania

"Sponsored links"

Λίγα λόγια για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

Το DDC, για τρίτη χρονιά τροφοδοτεί και επενδύει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας για νέους καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο στη δημιουργία έργων που συνδέονται με σημεία της πόλης των Χανίων. Στόχος είναι η μελέτη, σύνθεση και υλοποίηση πρωτότυπων project που συνομιλούν με τον αστικό ιστό και φέρνουν το δημόσιο χώρο και τους κατοίκους του στο επίκεντρο.

Το DDC αναζητά προτάσεις που εμπλέκουν και επικοινωνούν με την κοινότητα και χτίζουν διάλογο με την πόλη ιστορικά, κοινωνικά, δομικά. Επανεξετάζουν τον δημόσιο χώρο, ενεργοποιούν τον αστικό ιστό, φωτίζοντας αθέατες πλευρές και ιστορίες της πόλης και των ανθρώπων της…

Σας παρουσιάζουμε τις φετινές μας επιλεγμένες προτάσεις στα «πρώτα τους βήματα» στο δημιουργικό τους ταξίδι.

Είσοδος ελεύθερη [περιορισμένος αριθμός θέσεων]

Δελτία εισόδου:

https://www.ticketservices.gr/event/dance-days-chania/?lang=el

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ |

https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live