15.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Evergrande: Πράσινο φως από το Πεκίνο για την αναδιάρθρωση του χρέους των 300 δισ. δολ.

Ημερομηνία:

Φως στο… σκοτεινό τουνελ της αναδιάρθρωσης του χρέους της Evergrande αρχίζει να αχνοφαίνεται, με το Πεκίνο προσχωρεί τελικά στη λύση της διάσωσης του κολοσσού ακινήτων, σύμφωνα  με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021.
Η διοίκηση της εταιρείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εμπλακεί σε «ενεργές συζητήσεις» με πιστωτές από το εξωτερικό, εξετάζοντας ένα πλάνο αναδιάρθρωσης των ομολόγων της.

Διαβεβαίωση

Τόνισε δε, ότι αυτές οι συζητήσεις θα αφορούν ένα χρέος, ύψους 300 δισ. δολαρίων, το οποίο αυτή τη στιγμή θεωρείται μη βιώσιμο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Evergrande, ακολούθησε επίσημη ενημέρωση από τις κινεζικές αρχές, οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι θα περιορίσουν τον οποιοδήποτε αντίκτυπο στις αγορές.

Το πακέτο διάσωσης

Πάντως, απέφυγαν εκ νέου να κάνουν λόγο για ένα συντεταγμένο πακέτο διάσωσης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο, η Evergrande παρ’ ολίγο να χρεοκοπήσει και επισήμως, καθώς κατάφερε να καταβάλλει την τελευταία στιγμή τα χρήματα για τα ομόλογα που ωρίμαζαν.

Προστασία της κτηματαγοράς

Το ζήτημα για την Κίνα είναι να κατορθώσει να συντονίσει την αναδιάρθρωση του εταιρικού χρέους της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει τον ευρύτερο τομέα του real estate, ο οποίος αποτελεί σχεδόν το 1/4 της κινεζικής οικονομίας.

Και ιδίως σε μια περίοδο, κατά την οποία το Πεκίνο, επιθυμεί να αναπτυχθεί δυναμικά, μετά την πανδημική κρίση.

bankingnews.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ελληνικό βότανο που καταπολεμά καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και 23 βακτήρια – 1 κ.γ. αρκεί

Ήξερες πως η ρίγανη είναι ισχυρότερη από πολλά αντιβιοτικά και...

Νέο χάπι καίει το λίπος, προστατεύει τους μυς και δεν μειώνει την όρεξη

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα νέο από του στόματος χορηγούμενο φάρμακο (χάπι) που ενισχύει τη μεταβολική δραστηριότητα στους...

Κρήτη: «Πυρά» Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια – Ζητούν παραδειγματική τιμωρία και άμεση ενίσχυση

Την έντονη αντίδραση της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας προκάλεσε...