Fake news το βίντεο του Ιταλού τραγουδιστή Roby Facchinetti που το βλέπεις στο youtube και πληρώνει η εταιρεία λεφτά για νοσοκομείο στο Μπέργκαμο – Πώς μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά

Κανένα σχόλιο

Ο Roby Facchinetti είναι ένας γνωστός Ιταλός μουσικός που συμμετείχε ως μέλος στο πολύ γνωστό συγκρότημα της δεκαετίας του 70′ Pooh, μία prog rock μπάντα με έδρα την Μπολόνια.

Συγκινημένος από την καταστροφή στο Μπέργκαμο από την επιδημία του κορωνοϊού, ο μουσικός έγραψε ένα κομμάτι με τίτλο “θα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς” το οποίο έχει γίνει viral τόσο στο youtube όσο και στα itunes. Ένας από τους λόγους που έχει γίνει viral είναι και επειδή ο μουσικός ανακοίνωσε ότι όλα τα έσοδα από την πώληση του κομματιού στο itunes καθώς και από δωρεές που γίνονται με αφορμή το κομμάτι πάνε για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο Pope John XXIII στο Μπέργκαμο.

Ακούστε το κομμάτι που δημιούργησε ο Ιταλός μουσικός:

"Sponsored links"

Τις τελευταίες ώρες όμως όπως στην Ιταλία έτσι και στην Ελλάδα διακινείται και ένα ψεύτικο μήνυμα σύμφωνα με το οποίο:

“Κάθε κλικ στο βίντεο είναι μια δωρεά, καθώς το YouTube πληρώνει κάποια χρήματα ανά κλικ”.

Αυτοί που διακινούν αυτό το ψεύτικο μήνυμα ζητούν από όλους να κοινοποιήσουν το ψεύτικο μήνυμα και ταυτόχρονα απλά να δουν το βίντεο, αφού σύμφωνα με όσα λένε αυτό αρκεί για να συγκεντρωθούν χρήματα. Είναι όμως ψέμματα.

Όπως ανακοίνωσε και ο μουσικός στη σελίδα του στο facebook “ακόμα και σε στιγμές ενότητας και ελπίδας όπως αυτή, υπάρχουν αυτοί που βρίσκουν τρόπους να προκαλούν χάος και να παραπληροφορούν. Μέσω του whatsapp κυκλοφορεί ένα μήνυμα εδώ και λίγες ώρες όπου λέγεται ότι βλέποντας το βίντεο του τραγουδιού που έγραψα, το youtube θα πληρώνει λεφτά.

Προφανώς δε σχετιζόμαστε με αυτές τις αναληθείς πληροφορίες γιατί ο μόνος τρόπος να βοηθήσετε είναι με το να αγοράσετε ΝΟΜΙΜΑ το τραγούδι μέσω του συνδέσμου που οδηγεί σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες.

Παραθέτουμε και εμείς τον σύνδεσμο που παραθέτει ο μουσικός για όσους από εσάς θέλετε να στηρίξετε την πρωτοβουλία: https://SMI.lnk.to/Rinascerorinascerai

Επίσης, για όποιον το επιθυμεί μπορεί να δωρίσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του νοσοκομείου Pope John XXIII στο Μπέργκαμο στα εξής στοιχεία:

IBAN IT52Z0569611110000001200X95

BIC: POSOIT22 (if required) causal: Project I will be reborn, you will be reborn FOLLOWED BY NAME, surname and tax code

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις