26.8 C
Chania
Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2026

Fake news! Βίντεο από το 2022 μοιράστηκε το κράτος του Ισραήλ για να δικαιολογήσει τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Γάζα

Ημερομηνία:

Σε πανικό το Ισραήλ μετά την διεθνή κατακραυγή για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας με 500 μέχρι στιγμής νεκρούς, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Αρχικά οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι σύμφωνα με την αρχική έρευνά τους η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς.

Στην συνέχεια επανήλθαν  για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας και ανέφεραν με την παρουσίαση βίντεο ότι: «Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκέτας προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου όταν χτυπήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ είναι υπεύθυνη για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο»

Mόνο που το βίντεο όπως αποδείχθηκε είναι fake καθώς είναι παλιό και  κοινοποιήθηκε  το 2022.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση Δημάρχου Αποκορώνου για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης παρενέβη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, εκφράζοντας την αγωνία της τοπικής κοινωνίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά τις εξετάσεις του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Εντατικολογίας EDIC II, με 30 εξεταστές από 7 ευρωπαϊκές χώρες και 8 Έλληνες.

Μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τονίζοντας τη σημασία της προσπάθειας και ευχαριστώντας οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

Αποκαλυπτήρια προτομής Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας τελεί τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νικολάου Παπαδάκη στον Βάμο Αποκορώνου, στο πλαίσιο διήμερου εκδηλώσεων για τη Μεταπολιτευτική Επανάσταση.