26.8 C
Chania
Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026

“Go Back Tsipras” αλλά και “No Brexit” στα πλακάτ των περίπου 8.000 διαδηλωτών της συγκέντρωσης του #Παραιτηθείτε | Φωτός

Ημερομηνία:

Ραντεβού στο Σύνταγμα, εν μέσω έντονων διαξιφισμών κυβέρνησης – ΝΔ, δίνουν αυτήν την ώρα όσοι ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα «Παραιτηθείτε» με αίτημα «εκλογές τώρα». Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές των ξεπερνούν τις 8.000.

Το «παρών» από τον πολιτικό κόσμο έχουν δώσει οι βουλευτές της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας.

Η συγκέντρωση άρχισε με το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου «ας αρχίσουν οι χοροί» το οποίο οι διοργανωτές διάνθισαν με διάφορες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν και άλλα μεγάλα άσματα  όπως «Δε λες κουβέντα» και το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», αλλά και σφυρίχτρες και μερικά «ουου» στο άκουσμα δηλώσεων Τσίπρα από τα μεγάφωνα.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούγονται είναι το «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο»,«Δεν σε θέλει ο λαός παρ’τη χούντα σου και μπρος», «Κλέφτες – κλέφτες», «Αλήτες – φασίστες –ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΤΕΣ» ενώ άλλοι φώναζαν «Τσίπρα ψεύτη παραιτήσου» και «Εεε. Οοο. Τον Καρανίκα ζούμε να δούμε υπουργό».

Χαρακτηριστική είναι μια σημαία διαδηλωτή με σύνθημα «Go home Tsipras».

Μικροένταση σημειώθηκε όταν νεαρός προσπάθησε να κάψει σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμέσως οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον απομακρύνουν.

Από τα μεγάφωνα ακούστηκε και το τραγούδι των Smiths «How soon is now» και συχνά παρεμβάλλονται δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ClAcpYiWkAAhYOq ClAKmq2WUAATaJF ClAORunWsAA3wEj

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θρήνος στην Νέα Δημοκρατία: Πέθανε στα 93 του ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ιστορικό στέλεχος της παράταξης

Πέθανε ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, σε ηλικία 93 ετών,...

Ανατριχιαστικές δηλώσεις Ισραηλινού δικηγόρου: «Η ζωή ενός από εμάς ισούται με εκατομμύρια Παλαιστινίων – Ο Θεός μας επέλεξε και ζηλεύετε»

Παγκόσμια κατακραυγή προκαλεί η συνέντευξη στο BBC του Ισραηλινού δικηγόρου Γιεχούντα Σιμόν, η...

Η Καρυστιανού διαγράφει Αυγερινό: «Άδηλο σχέδιο διαβολής και ελέγχου του Κινήματος τον θέτουν εκτός»

Νέα εσωκομματική ένταση καταγράφεται στην «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»,...