17.8 C
Chania
Monday, May 27, 2024

H Ένωση Ξενοδόχων Σητείας για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας εκφράζοντας την έκπληξή της για τα όσα δημοσιεύθηκαν και αποκαλύφθηκαν σχετικά με την περιβόητη επένδυση.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Έκπληκτοι διαβάζουμε δημοσιεύματα που αφορούν το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η εταιρεία Minoan Group για την περιοχή της βορειοανατολικής Κρήτης. Δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πιθανές οικολογικές καταστροφές, σενάρια για ξενοδοχεία τύπου all inclusive και για μια υπόθεση που χαρακτηρίζεται ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο, η μεγαλύτερη απάτη, το μεγαλύτερο ψέμα». Άρθρα και ρεπορτάζ που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου, μιας και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κανένα σχέδιο επίσημα από την εταιρεία.

Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, δεν επιθυμούμε καμιά επένδυση η οποία να μην είναι απόλυτα συμβατή με τον νόμο, τις υφιστάμενες χωροταξικές κατευθύνσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε προσπαθήσει δε να καταστρέψει το περιβάλλον θα μας βρει σίγουρα και εμάς απέναντί του.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τον ζήλο με τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν επενδύσεις τουριστικής φύσεως στην περιοχή της Σητείας στο όνομα της προστασίας της περιοχής. Τέτοιου είδους ενέργειες το μόνο που σίγουρα καταφέρνουν είναι να αποθαρρύνουν όλους τους πιθανούς επενδυτές. Είναι απορίας άξιον το πού βρίσκονταν όλοι αυτοί οι φορείς, πολιτικοί και μη, στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η περιοχή της Σητείας.

Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές δεν εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνίας. Μας οδηγούν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι προσπαθούν να βάλουν φρένο στην ανάπτυξη της περιοχής μας, η οποία έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από πολιτικά παιχνίδια διαφόρων παρατάξεων και οι κάτοικοί της προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που επηρεάζουν όλη τη χώρα.

Περιμένουμε να μπει ένα τέλος στο παιχνίδι των εντυπώσεων και ανακοινώσεων γιατί τελικά αυτός που ζημιώνεται περισσότερο από όλους είναι ο τόπος και οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Κρήτης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ