H Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καντάνου και Σελίνου για τους πρόσφυγες στην Παλιόχωρα: «Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής»

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καντάνου και Σελίνου αναφέρεται στους πρόσφυγες που έφτασαν στην Παλιόχωρα την Κυριακή:

Σε σύντομο χρονικό διάστημα γινόμαστε ξανά μάρτυρες της έξαρσης του μεταναστευτικού και προσφυγικού κύματος. Την Κυριακή 21/11, περίπου 68 πρόσφυγες συριακής κυρίως καταγωγής, ανάμεσά τους , γυναίκες και παιδιά, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Παλαιόχωρα. Χιλιάδες είναι αυτοί που εκδιώκονται λόγω πολέμων, φτώχειας, κρίσεων και γίνονται αντικείμενο «λαθραίας» διακίνησης με υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή σε κάποια άλλη χώρα.

Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έδειξαν ξανά έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με την εθελοντική προσφορά και την στήριξη τους με υλικά αλλά και ηθικά μέσα. Είναι αξιέπαινη ως δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού.

"Sponsored links"

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, Λιτσαρδάκης Νίκος και Μαράκης Βαρδής, έδωσαν από την πρώτη στιγμή το παρόν στα πλαίσια της άμεσης κινητοποίησης, κι έμπρακτης αλληλεγγύης. Κρίνουμε αδιανόητο σε κάθε τέτοια συνθήκη-που δεν είναι σπάνια πλέον-  πρόσφυγες και μετανάστες είτε να  διανυκτερεύουν στις παραλίες του χωριού και να περιπλανώνται μέσα στον ήλιο το επόμενο πρωί, είτε στην  καλύτερη περίπτωση να διανυκτερεύουν σε εσωτερικό χώρο, αλλά να κοιμούνται σε υπνόσακους, στοιβαγμένοι ο ένας  πάνω στον άλλο.  Κρίνουμε, επίσης, αδιανόητο ο κρατικός μηχανισμός να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και να πετάει το μπαλάκι σε όλους όσους δίνουν από το υστέρημα τους και εκφράζουν με όλα τα μέσα την αλληλεγγύη τους στους κατατρεγμένους της γης.

Άμεσα με ευθύνη της δημοτικής αρχής να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κρατικά κονδύλια για την βραχυπρόθεσμη φιλοξενία όλων των προσφύγων που καταλήγουν στην περιοχή.

Ο λαός της περιοχής,  μαζικά και οργανωμένα μέσα από τους φορείς του, να διεκδικήσει, σε σύγκρουση με τις αποφάσεις ΕΕ και κυβερνήσεων να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου στις χώρες πραγματικού προορισμού των προσφύγων και όχι εγκλωβισμού στις χώρες υποδοχής, χωρίς απελάσεις, υπερδομές- φυλακές, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια.

Παλαιόχωρα 22/11/2021

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γεωργιλάκης Γιώργος

Λιτσαρδάκης Νίκος

Μαράκης Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live