18.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

H καταστροφή της ιδιωτικής διαχείρισης και της λογικής των διοδίων στην Αττική Οδό σύντομα και στην Κρήτη;

Ημερομηνία:

Βλέποντας όσα εξελίσσονται τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αττική Οδό δεν υπάρχει ούτε ένας Κρητικός που να μην σκέφθηκε: “Αν γίνονται αυτά στη μεγαλύτερη οδό υπό διαχείριση ιδιωτών στο κέντρο μάλιστα της Ελλάδας, τι έχει να γίνει στην Κρήτη;”

Η ολοκληρωτική αποτυχία της ιδιωτικής διαχείρισης οδήγησε στο να δούμε πρωτόγνωρες εικόνες για τον ανεπτυγμένο κοσμο όπου η κεντρική εθνική οδός της χώρας έκλεισε επειδή… χιόνισε και επειδή η εταιρεία δεν ειχε κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε όταν ζέβλωσε μια νταλίκα..

Όλα αυτά στην Ελλάδα των 500 ευρώ μισθό, που ο Έλληνας πληρώνει και υψηλά τέλη κυκλοφορίας και διόδια τις ιδιωτικές εταιρείες!

Άραγε, αυτά θα βλέπουμε και στην Κρήτη; Θα αρμέγουν τους Κρητικούς οι εταιρείες στα διόδια και δε θα μπορουν να διασφαλίσουν ούτε τη λειτουργία των δρόμων στις κακοκαιρίες;

Μας φαίνεται οτι σε λίγα χρόνια θα νοσταλγούμε την περίοδο που η διαχείριση του ΒΟΑΚ βρισκόταν υπό δημόσιο έλεγχο…

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό

Δεκαεπτά ημέρες χωρίς κανένα σημάδι ζωής συμπληρώνονται για τον...

Σπιτικές προτάσεις

Λουκάνικα χοντρά σπετσοφάι Τα κόβομε μικρά κομμάτια και τα σωτάρομε...