H Belvedere ζητά αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου για τις χρήσεις των κτηρίων στο Λόφο Καστέλι και απειλεί ότι “τελικός αποδέκτης της βλάβης που θα ανακύψει θα είναι οι δημότες της πόλης”

Κανένα σχόλιο

Σημαντικές εξελίξεις στο μέτωπο των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι.

H εταιρεία Belvedere η οποία έχει εκμισθώσει τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι από το Πολυτεχνείο Κρήτης για 25 χρονια ζητά να αναβληθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων που θα κληθει να πάρει απόφαση για το ποιες μπορούν να είναι οι χρήσεις των κτηρίων στο Λόφο Καστέλι.

Σημειώνουμε ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν να προτείνει η χρήση να περιορίζεται σε “κοινωφελείς λειτουργίες” και όχι ως “γενική κατοικία” κάτι που αν συμβει θα ανατρέψει τον σχεδιασμο της εταιρείας.

"Sponsored links"

Εξ αυτού, η εταιρεία στην επιστολή της προς τον Δήμο Χανίων σημειώνεται ότι:

«η αλλαγή των χρήσεων γης για το Λόφο Καστελι από «αμιγούς κατοικίας» σε «κοινωφελείς λειτουργίες» συνιστά επιδείνωση του καθεστώτος των χρήσεων γης και περιορισμό της ιδιωτικής περιουσίας του Πολυτεχνείου Κρήτης συνεπώς είναι συνταγματικά ανεκτή μόνον κατ’ εξαίρεση και εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος η συνδρομή των οποίων πρέπει να τεκμηριώνεται από ειδική επιστημονική μελέτη με βάση τα πορίσματα των επιστημών της χωροταξίας και της πολεοδομίας.

Λίγο μετά αναφέρεται επίσης ότι:

«στην περίπτωση που προταθούν δυσμενέστερες χρήσεις γης… θα πρέπει αμέσως να κινηθούν διαδικασίες από τις δημοτικές αρχές προς το πανεπιστήμιο γιο αγορά και απαλλοτρίωση έκτασης…. κατά την διάταξη του άρθρου 17 παρ. 4 του Συντάγματος «κανένας δε στερείται την ιδιοκτησία του παρα μόνο για δημόσια ωφελεία που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο όταν και όπως ο νόμος ορίζει και ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο κατά τον χρόνο της συζήτησης στο Δικαστήριο για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης”

Η εταιρεία ζητά συνάντηση όλων των πλευρών προειδοποιώντας ότι εφόσον ο Δήμος Χανίων προχωρήσει “θα σημάνει την έναρξη νομικών ενεργειών για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου ή για την αναζήτηση πλήρους αποζημίωσης” και προσθέτει ότι “άμεσος και τελικός αποδέκτης της βλάβης που θα ανακύψει από τα ανωτέρω θα είναι οι δημότες της πόλης των Χανίων”.

Ερωτηματικά από την μη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ.

Σημειώνουμε οτι ο δημοτικής σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χαράλαμπος Λουτσέτης είχε εκφράσει την ανησηχία του σχετικά με την απόφαση να μην είναι στην ημερήσια διάταξη το θέμα των χρήσεων του Λόφου Καστελίου και του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου προ της γενικής έγκρισης της αναθεώρησης του ΓΠΣ (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου).

Η συνέλευση της κατάληψης Rosa Nera με δικό της κείμενο σημειώνει ότι αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να τροποποιήσει κεντρικά τις προτάσεις των δήμων για το χωροταξικό που θα έχει ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η επένδυση παρακάμπτωντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.

Η επιστολή της εταιρείας έχει ως εξής:

"Sponsored links"

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις