21.5 C
Chania
Τετάρτη, 6 Μαΐου, 2026

H EΛΑΣ «ξαναχτυπά» στα Εξάρχεια: Νέα επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου με πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκτιμά η αστυνομία ότι βρίσκονται στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 42, στην περιοχή των Εξαρχείων, στο οποίο εξελίσσεται από νωρίς το πρωί αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή του.

Σημειώνεται, ότι το κτίριο είχε εκκενωθεί από την αστυνομία τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μετά από λίγες ημέρες έγινε και πάλι κατάληψη.

Οι αλλοδαποί θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου θα γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η φωνή των μαθητών μας γίνεται η φωνή τους» – Εκπαιδευτική φιλοζωική δράση στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης...

Αλ. Μαρκογιαννάκης: Η κύρωση του πρωτοκόλλου για την καταστολή της τρομοκρατίας είναι συνεπής με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης τόνισε στη Βουλή τη σημασία της κύρωσης του Πρωτοκόλλου για την καταστολή της τρομοκρατίας, συνδέοντάς τη με την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Φιλανθρωπική δράση για τον 17χρονο Μάνο Κοκκαλάκη από τους συλλόγους της Δ.Ε. Μουσούρων

Φιλανθρωπική δράση για τον 17χρονο Μάνο Κοκκαλάκη διοργανώνουν οι σύλλογοι της Δ.Ε. Μουσούρων με τη στήριξη του Δήμου Πλατανιά. Στόχος η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας.

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά – Σάββατο 9 Μαΐου στην Κεφάλα Βουκολιών

Συνεχίζεται στον Δήμο Πλατανιά η επιτυχημένη δράση των πεζοπορικών...