Haaretz: Κι εσύ, Λαβρόφ; Οι πολλές συνωμοσίες για το εβραϊκό αίμα του Χίτλερ

Κανένα σχόλιο

Οι περισσότεροι από τους ισχυρισμούς για το «εβραϊκό αίμα του Χίτλερ», που επανέλαβε την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προκύπτουν από το γεγονός ότι η ταυτότητα του παππού του από την πλευρά του πατέρα του είναι άγνωστη. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση φαίνεται να έχει θαφτεί μαζί με τη γιαγιά του, αναφέρει σε άρθρο της η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Πιο αναλυτικά, στο άρθρο που υπογράφει ο Oref Aderet αναφέρονται τα εξής:

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προκάλεσε οργή την Κυριακή όταν δήλωσε ότι «ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα». Μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, είπε για τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy: «Και τι σημαίνει που ο Zelensky είναι Εβραίος; Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη ναζιστικών στοιχείων στην Ουκρανία. Νομίζω ότι και ο Χίτλερ είχε και εβραϊκό αίμα. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός έχει πει ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι. Κάθε οικογένεια έχει τα μαύρα πρόβατά της, όπως λέμε κι εμεί».

"Sponsored links"

Δεν υπάρχει καμία ιστορική απόδειξη της υποτιθέμενης εβραϊκής κληρονομιάς του Χίτλερ , αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας που εμφανίστηκαν πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν επανεμφανιστεί κατά καιρούς αυτόν τον αιώνα. Αυτές οι θεωρίες προκύπτουν γενικά από το γεγονός ότι ο πατέρας του Χίτλερ γεννήθηκε εκτός γάμου και δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο παππούς του από τον πατέρα του.

Τα καφέ του Μονάχου τη δεκαετία του 1920 ήταν γεμάτα από φήμες ότι ο παππούς του Χίτλερ ήταν Εβραίος. Στη δεκαετία του ’30, αυτοί οι ισχυρισμοί έλαβαν μεγαλύτερη δημοσιότητα κυρίως λόγω των εφημερίδων που αναζητούσαν συγκλονιστικές ιστορίες μετά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία το 1933.

Στο επίκεντρο αυτών των φημών βρισκόταν η υπόθεση ότι η προέλευση του ονόματος «Χίτλερ» ήταν εβραϊκή και ότι μια εβραϊκή οικογένεια με αυτό το όνομα διέμενε στη ρουμανική πρωτεύουσα του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, ο πατέρας του Χίτλερ γεννήθηκε από την ερωτική σχέση μεταξύ ενός μέλους του βιεννέζικου κλάδου της οικογένειας Ρότσιλντ και μιας μη Εβραϊκής υπηρέτριας.

Ωστόσο, η συζήτηση για την υποτιθέμενη εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ ξεκίνησε πραγματικά σοβαρά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένας από τους πρωταγωνιστές που διέδωσε τη θεωρία ήταν ο εγκληματίας πολέμου Χανς Φρανκ, ο οποίος είχε ηγηθεί της Γενικής Κυβέρνησης στην κατεχόμενη από τους Ναζί Πολωνία. Στα απομνημονεύματά του, που δημοσιεύθηκαν μετά την εκτέλεσή του τον Οκτώβριο του 1946, ισχυρίστηκε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’30 ο Χίτλερ του έδειξε ένα γράμμα από έναν ανιψιό του που απειλούσε να αποκαλύψει ότι ο φύρερ είχε εβραϊκό αίμα.

Ο Φρανκ ισχυρίστηκε επίσης ότι, με εντολή του Χίτλερ, είχε αρχίσει να ερευνά τις ρίζες της οικογένειάς του και διαπίστωσε ότι η γιαγιά του από τον πατέρα του, Μαρία Άννα Σικκλγκρούμπερ, γέννησε ένα παιδί ενώ εργαζόταν ως μάγειρας στο σπίτι των Φράνκενμπεργκερς – ​​μια εβραϊκή οικογένεια. από την αυστριακή πόλη Γκρατς.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το παιδί ήταν ο πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ, ο Αλόις.

Ο ισχυρισμός ήταν ότι ένα μέλος της οικογένειας Frankenberger είχε αφήσει έγκυο τη γιαγιά του Χίτλερ και η εβραϊκή οικογένεια της πλήρωσε τη διατροφή μέχρι ο γιος να φτάσει στην ηλικία των 14 ετών. Ο Frank ισχυρίστηκε ότι οι επιστολές που ανταλλάσσονταν μεταξύ της γιαγιάς του Χίτλερ και της οικογένειας Frankenberger προσέφεραν απόδειξη αυτού.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Χίτλερ του είπε ότι είχε ακούσει τόσο από τη γιαγιά του όσο και από τον πατέρα του ότι ο παππούς του δεν ήταν στην πραγματικότητα Εβραίος από το Γκρατς. Ο Χίτλερ του είπε ότι επειδή η γιαγιά του και ο μελλοντικός σύζυγός της ήταν φτωχοί, έπεισαν τον Εβραίο να πιστέψει ότι ήταν ο πατέρας του παιδιού για να λάβουν την οικονομική του υποστήριξη.

Το πρόβλημα με αυτή τη μαρτυρία είναι ότι η γιαγιά του Χίτλερ πέθανε πριν γεννηθεί, επομένως δεν θα μπορούσε να το είχε ακούσει από αυτήν.

"Sponsored links"

Οι ιστορικοί ισχυρίζονται ότι ολόκληρη η ιστορία είναι παράλογη αφού οι Εβραίοι του Γκρατς εκδιώχθηκαν από την πόλη τον 15ο αιώνα και επέστρεψαν μόλις γύρω στο 1860 – περισσότερες από δύο δεκαετίες μετά τη γέννηση του πατέρα του Χίτλερ. Με άλλα λόγια, την εποχή που ένας Εβραίος από το Γκρατς υποτίθεται ότι είχε εμποτίσει τη γιαγιά του Χίτλερ, δεν υπήρχαν Εβραίοι στο Γκρατς.

Ωστόσο, το 2019, ο Εβραίος ψυχολόγος Δρ. Λέοναρντ Σαξ ισχυρίστηκε ότι είχε στην κατοχή του πληροφορίες που έρχονταν σε αντίθεση με αυτό και ότι μια μικρή εβραϊκή κοινότητα διέμενε στο Γκρατς ακόμη και πριν από αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, ακόμα κι αν αυτό είναι αλήθεια, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι μια εβραϊκή οικογένεια με το όνομα Frankenberger ζούσε στην πόλη. Μια οικογένεια με παρόμοιο όνομα, Frankenfurter, ζούσε στην πόλη αλλά δεν ήταν Εβραία. Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η γιαγιά του Χίτλερ ήταν ποτέ στο Γκρατς, και δεν υπάρχει τεκμηρίωση που να τη συνδέει με μια οικογένεια με αυτό το όνομα. Ούτε υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο ανιψιός του Χίτλερ προσπάθησε να τον εκβιάσει ή απείλησε να αποκαλύψει τις «εβραϊκές ρίζες» του.

Λοιπόν, ποιος ήταν ο πραγματικός παππούς του Χίτλερ και ποιος κύησε τη γιαγιά του; Αυτή είναι μια ερώτηση χωρίς απάντηση. Ο πατέρας του Alois γεννήθηκε το 1837 ως νόθος γιος της Maria Anna Schicklgruber, η οποία ήταν 42 ετών τότε. Το όνομα του πατέρα έμεινε κενό στα έγγραφα της βάπτισής του.

Πέντε χρόνια αργότερα, η γιαγιά του παντρεύτηκε έναν άντρα με το όνομα Johann Georg Hiedler. Η γιαγιά του Χίτλερ πέθανε το 1847 και φαίνεται ότι πήρε την απάντηση για το ποιος ήταν ο πατέρας του Αλόις Χίτλερ μαζί της στον τάφο της.

Ο Alois Hitler υιοθετήθηκε από τον αδερφό του Johann, Johann Nepomuk Hiedler. Το 1876, όταν ήταν 39 ετών, άλλαξε το όνομα της οικογένειας και υιοθέτησε το επώνυμο Χίτλερ, το οποίο ήταν παρόμοιο με αυτό του συζύγου της γιαγιάς του, Χίντλερ. Είχε επίσης πλαστά έγγραφα, ώστε να εγγραφεί ως νόμιμος γιος του Hiedler.

Διάφοροι ισχυρισμοί έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι οι υποστηρικτές των Ναζί ισχυρίστηκαν ότι ο Χίτλερ ήταν Εβραίος σε μια προσπάθεια να δώσουν μια εξήγηση για την ήττα τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Άλλες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι η δίωξη των Εβραίων από τον Χίτλερ προέκυψε από αισθήματα ντροπής για τη μερική εβραϊκή καταγωγή του. Η ουσία, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει ιστορική απόδειξη για τίποτα από αυτά.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live