Kίνα: Η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη. Θέλει η σύγκρουση να παραταθεί ώστε να αποδυναμωθεί η Ρωσία

Κανένα σχόλιο

Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο η σύγκρουση στη χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Παρασκευή.

«Ενώ η διεθνής κοινότητα ζητά τον τερματισμό των εχθροπραξιών, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δείχνουν ετοιμότητα να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», επέμεινε ο Ζάο, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη οικονομική βοήθεια και τις παραδόσεις όπλων από την Ουάσιγκτον στο Κίεβο.

«Ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι η επίτευξη ειρήνης, αλλά η διασφάλιση ότι η σύγκρουση θα συνεχιστεί. Όπως το λένε οι ίδιοι [οι Αμερικανοί], προσπαθούν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία» , είπε.

"Sponsored links"

«Όσον αφορά το αν οι ΗΠΑ φέρνουν ειρήνη ή πόλεμο, ασφάλεια ή χάος – υποθέτω ότι όλοι γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αναγνώρισε ότι, βοηθώντας το Κίεβο, η Ουάσιγκτον ήθελε να δει «τη Ρωσία να αποδυναμώνεται σε βαθμό που δεν θα μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε στην εισβολή στην Ουκρανία».

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο επιπλέον χρηματοδότηση 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει την Ουκρανία στη συνεχιζόμενη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

Την ίδια μέρα, οι αμερικανοί νομοθέτες ψήφισαν ένα σχέδιο δανεισμού-μίσθωσης για το Κίεβο. Εάν εγκριθεί από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα διευκόλυνε η Ουάσιγκτον να στείλει όπλα στην Ουκρανία, αλλά η χώρα θα έπρεπε τελικά να πληρώσει για αυτές τις παραδόσεις. Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει την Ουκρανία σε ένα δυσθεώρατο χρέος που θα επηρεάσει το έθνος για γενιές.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία έχουν προσθέσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Παρά όλες τις προσπάθειές της, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπόρεσε να πιέσει την Κίνα να καταδικάσει τη Ρωσία και να συμμετάσχει σε διεθνείς κυρώσεις εναντίον της.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live