13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

KKE για επίσκεψη Γκάγκα στο νοσοκομείο Χανίων: “Δεν ενημερώθηκε για τις τρύπιες σωληνώσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να ζεσταίνονται παιδιά και βρέφη στα επείγοντα με θερμαντικά σώματα”

Ημερομηνία:

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο Χανίων:

Η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο Νοσοκομείο Χανιών για εγκαίνια, μόνο πρόκληση είναι για τον Χανιώτικο λαό και για τους εργαζόμενους σε ένα Νοσοκομείο υποστελεχομένο, με εξαντλημένο το προσωπικό από την εντατικοποίηση της εργασίας με τις εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, με υποδομές κακοσυντηρημένες κ.α.

Φαίνεται ότι η αναπληρώτρια υπουργός δεν έκανε τον κόπο να περάσει από το ισόγειο του νοσοκομείου και δεν ενημερώθηκε για τις τρύπιες σωληνώσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα να ζεσταίνονται παιδιά και βρέφη στα επείγοντα με θερμαντικά σώματα(!). Ούτε φυσικά ενημερώθηκε για τις πολύωρες αναμονές παιδιών με υψηλό πυρετό, εξαιτίας της υποστελέχωσης που αποτελεί έργο τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και εννοείται ούτε κουβέντα για την αναζήτηση φαρμάκων από τις λαϊκές οικογένειες που ξεκινούν από τα Χανιά και φτάνουν μέχρι το Καστέλι ή τον Αποκόρωνα μπας και βρουν ένα αντιπυρετικό ή μια απλή αντιβίωση στην καρδιά της έξαρσης των ιώσεων. Προφανώς επίσης δε μίλησε με τους εργαζόμενους ή τους ασθενείς για να διαπιστώσει την αγανάκτηση που κυριαρχεί μετά και την ψήφιση του νόμου για το νέο ΕΣΥ, που στέλνει τον κόσμο πελατεία στα νύχια των επιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας.

Απέναντι στις φιέστες που στήνει η κυβέρνηση είναι τώρα ανάγκη να ενταθεί η πάλη για ένα δημόσιο νοσοκομείο και δομές υγείας στον νομό, που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και σε προσωπικό και σε υποδομές.

Καμιά ανοχή στην πολιτική την υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ!

Το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, με πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία και ανεπτυγμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με ισχυρό ΚΚΕ και οργανωμένο λαό μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο!

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα ήταν καταστροφική

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα...