13.7 C
Chania
Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2026

MRB: Στο 17% o ΣΥΡΙΖΑ, στο 16,3% η ΝΔ – Απογοήτευση στους πολίτες

Ημερομηνία:

Διάχυτη απογοήτευση ανάμεσα στους πολίτες εμφανίζει δημοσκόπηση της ΜRB για λογαριασμό της Real news, ενώ στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν μαζί 33,3%.

Τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (εντός παρένθεσης χωρίς λευκό, άκυρο, αποχή):

ΣΥΡΙΖΑ: 17% (20,6%)
ΝΔ: 16,3% (19,8%)
Χρυσή Αυγή: 5% (6,1%)
ΠΑΣΟΚ: 4,2% (5,1%)
ΚΚΕ: 4,9% (6%)
Ποτάμι: 2,3% (2,8%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5% (3,1%)
Ένωση Κεντρώων: 2,7% (3,3%)
Λαϊκή Ενότητα: 2,3% (2,8%).

Ως αρνητική αξιολογείται η πορεία της κυβέρνησης από το 74,6% και ως θετική από το 20,3%, ενώ σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (47,6%) αξιολογούν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.

Αρνητικά μηνύματα στέλνουν οι πολίτες και στην αξιωματική αντιπολίτευση, με το 52,3% να εκτιμά ότι η ΝΔ μετά την εκλογή νέου αρχηγού δεν θα μπορέσει να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική λύση, σε αντίθεση με το 43,3% που απαντά θετικά.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 86,3% θεωρούν ότι το κόμμα τους μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Το 62,9% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας στη διάρκεια του 2016 θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη, ενώ, ερωτηθέντες «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα στη χώρα μας», το 81,4% απαντά πολύ άσχημα/ αρκετά άσχημα. Αναφορικά με την προσωπική οικονομική κατάσταση το 2016, το 51,2% εκτιμά ότι θα είναι σημαντικά χειρότερη/ ελαφρά χειρότερη.

newpost.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γερμανία: Ρόδος, Κως και η Κρήτη στους κερδισμένους στον τουρισμό λόγω της κατάστασης στον Κόλπο

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί κερδίζουν έδαφος ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς η...

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση κληρονομιών από τους περιορισμούς ιδιωτικής χρηματοδότησης κομμάτων

Δώδεκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου που εξαιρεί τις κληρονομιές από τους περιορισμούς ιδιωτικής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων.