NBC: Το ναζιστικό πρόβλημα της Ουκρανίας είναι πραγματικό – Γκρεμίσανε τα αγάλματα του Λένιν για να σηκώσουν αγάλματα των συνεργατών των ναζί

Κανένα σχόλιο

Αυτά συμβαίνουν όταν με τις ευλογίες και με ψηφίσματα της Ευρώπης εξισώνεις τον ναζισμο με τον κομμουνισμό…

Με άρθρο του το Αμερικάνικο NBC αναφέρεται στο αίτημα που επαναλαμβάνει ο Πούτιν για “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας. Όπως επισημαίνεται, το “παράξενο” αυτό αίτημα για την εισβολη στη γειτονική χώρα με τανκς και αεροπλάνα συνοδεύεται από ένα άλλο για την “προστασία των ανθρώπων” που έχουν “υποστεί βια και γενοκτονία” και ότι η Ρωσία “θα αγωνιστεί και για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας”.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο που υπογράφουν ο Alan Ripp, αν και μοιάζουν όλα αυτά αβάσιμα, πόσο μάλλον όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντομιρ Ζελένσκι είναι Εβραίος και έχει πει ότι μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν από ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχουν όμως και αποδειξεις κα για μαζικές δολοφονίες και για εθνοκαθάρσεις στην Ουκρανία. Επίσης, όπως λέει ο συγγραφέας, ο χαρακτηρισμός των εχθρών ως “ναζί” είναι μια συνήθης πολιτική τακτική στη Ρωσία, ειδικά από έναν ηγέτη που χρησιμοποιεί καμπάνιες παραπληροφόρησης και θέλει να φουντώσει αισθήματα εθνικής εκδίκησης ενάντια σε έναν εχθρό από τον Β’ Παγκόσμιο Πολεμο για να αιτιολογήσει την καμπάνια του για κατάκτηση. Όμως, αν και ο Πούτιν προφανώς χρησιμοποιεί τον λόγο περί ναζί για προπαγανδιστικούς λόγους, είναι επίσης αλήθεια ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει ένα πραγματικό πρόβλημα με τους ναζί, στο παρελθόν και σήμερα.

"Sponsored links"

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του NBC:

Στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουκρανία ήταν η πατρίδα μία από τις μεγαλύτερες Εβραϊκές κοινότητες στην Ευρώπη με πάνω από 2,7 εκατομμύρια ανθρώπους μέλη, ένας τεράστιος αριθμός λαμβάνοντας υπόψη την μακρά αντισημιτική ιστορία της περιοχής καθώς και των πογκρόμ που γινόντουσαν. Στο τέλος όμως, πάνω από τους μισούς είχαν εξολοθρευτεί. Όταν οι Γερμανοί ναζί πήραν τον έλεγχο του Κιέβου το 1941 αρκετοί πολίτες της πόλης τους καλωσόρισαν με πανό που έγραφαν “Heil Hitler”. Σύντομα, περίπου 34.000 Εβραίου μαζί με Ρομά και άλλες ανεπιθύμητες εθνότητες συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν στους αγρούς έξω από την πολη για να σφαγιαστούν σε αυτό που ονομάστηκε “το Ολοκαύτωμα με τις σφαίρες”.

Ο ραβίνος συνέχιζε να γεμίζει μαζικούς τάφους για τα επόμενα δύο χρόνια. Με πάνω από 100.000 ανθρώπους να έχουν δολοφονηθεί το Κιέβο μετατράπηκε σε ένα από τα σημεία με τις περισσότερους νεκρούς τους Ολοκαυτώματος πέρα από το Άουσβιτς και άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ερευνητές επισημαίνουν τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν ντόπιοι στην εκπλήρωση των φρικιαστικών εντολών των ναζί για μαζικές δολοφονίες.

Σήμερα στην Ουκρανία ζουν από 56.000 έως 140.000 Εβραίοι που απολαμβάνουν ελευθερίες και προστατεύονται όπως δεν είχαν προστατευτεί ποτέ οι πρόγονοί τους στην περιοχή. Αυτό συμπεριλαμβάνει και έναν νέο νόμο που ποινικοποιεί τις αντισημιτικές πράξεις. Δυστυχώς, ο νομος δημιουργήθηκε εξαιτίας της έκρηξης πράξεων βανδαλισμού και ασέβεια σε μνημεία των εβραίων και συναγωγές, με σχεδιασμούς του συμβόλου της σβάστιγκας και ανατριχιαστικές πορείες ναζιστών στο Κιέβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας που υμνούσαν τη δόξα της εγκληματικής Waffen SS.

Σε μία άλλη δυσοίωνη εξέλιξη, η Ουκρανία τα πρόσφατα χρόνια τοποθέτησε σειρά τεράστιων αγαλμάτων που τιμούν Ουκρανούς εθνικιστών των οποίων η ιστορία έχει λεκιαστεί από την αδιαμφισβήτητη συνεργασία τους με τους ναζί. Μεταξυ αυτών ο διαβόητος Στεπάν Μπαντέρα, ηγέτης της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών του οποίου οι ακόλουθοι έπρατταν ως τάγματα των SS στο Γερμανικό στρατό. Η Ουκρανία έχει δεκάδες τέτοια αγάλματα και οι δρόμοι των πόλεων τιμούν τους συνεργάτες των ναζί.

Ένα από τα πολλά αγάλματα του διαβόητου εθνικιστή και συνεργάτη των ναζί Στεπάν Μπαντέρα στην Ουκρανία

Ένα άλλο τιμώμενο πρόσωπο από τις επίσημες αρχές της Ουκρανίας είναι ο Roman Shukhevych, που τιμάται ως ένας αγωνιστής της Ουκρανικής ελευθερίας αλλά ήταν επίσης ηγέτης της τρομοκρατικής έφιππης αστυνομίας των ναζί που σφάγιασε χιλιάδες Εβραίους κααι Πολωνούς. Αγάλματα έχουν δημιουργηθεί επίσης για τον Yaroslav Stetsko, που είχε διατελέσει και αυτός ηγέτης της Οργάνωσης Εθνικιστών που έγραψε ότι “επιμαίνω για την εξολόθρευση των Εβραίων από την Ουκρανία”.

Επίσης, ομάδες της ακροδεξιάς έχουν αποκτήσει σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο την τελευταία δεκαετία. Ειδικά ανατριχιαστική είναι η περίπτωση του κόμματος Svoboda (πρώην εθνοσοσιαλιστικό κόμμα της Ουκρανίας) του οποίου ο ηγέτης υποστήριζε ότι η χώρα ελέγχεται από μία “εβραιο-μοσχοβίτικη μαφία). Το Svoboda έχει εκπροσώπους στη Βουλή μεταξύ αυτών και ένας ο οποίος αποκαλεί το Ολοκαύτωμα μια λαμπρή περίοδο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Άγαλμα του Λένιν το οποίο γκρεμίστηκε

Εξίσου ανησυχητικό είναι νεο-ναζί ήταν τμήμα εθελοντικών ταγμάτων του Ουκρανικού στρατού. Ενα εξ αυτών των ταγμάτων είναι το Τάγμα Αζόφ το οποίο ιδρύθηκε από ένα υπέρμαχο της ανωτερότητας της άσπρης φυλής που υποστηρίζει οτι ο εθνικός σκοπός της Ουκρανίας είναι να εξαφανίσει από τη χώρα τους Εβραίους και τις κατώτερες φυλές. Το 2018 το Κογκρέσο των ΗΠΑ τόνισε ότι η στήριξη που προσέφερε στην Ουκρανία δεν θα πρεπει να χρησιμοποιηθεί “για την παροχή όπλων, εκπαίδευσης ή οποιασδήποτε άλλης βοήθειας στο Τάγμα Αζόφ”. Πάραυτα, το Τάγμα Αζόφ είναι πλέον επίσημο μέλος της Ουκρανικής Εθνοφρουράς.

Προφανώς, όλα αυτα τα ανησυχητικά δεν αιτιολογούς την καταστροφή που έχει πέσει στα κεφάλια των Ουκραανών τις τελευταίες βδομάδες και είναι απίθανο ο Πούτιν να κινητοποιήθηκε για αυτούς τους λόγους. Αντιθέτως, εξαιτιας του Πούτιν, οι Εβραίοι που ζουν στην Οδησσό και Κχαρκίβ και σε άλλες πόλεις τις ανατολής εξωθούνται στην προσφυγιά.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live