Oφειλές εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία σε Ρέθυμνο και Χανιά από σκανδιναβικό tour operator

Κανένα σχόλιο

Στον “αέρα” βρίσκεται ο σκανδιναβικός tour operator, τουρκικών συμφερόντων, Detur, καθώς – σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες οφειλές σε ξενοδοχεία, διακοπή πληρωμών, μία -εκ των πραγμάτων και των εξελίξεων- πλαστή ανακοίνωση σε ξενοδοχεία στην Τουρκία, ενώ το πρωί της Παρασκευής, η εταιρία προχώρησε σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της μέχρι τα τέλη του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει διαδικασία εξαγοράς από μεγάλο δυτικοευρωπαϊκό tour operator, επίσης τουρκικών συμφερόντων, ενώ φαίνεται να υπάρχουν οφειλές εκατομμυρίων σε ξενοδοχεία στα Χανιά, που είναι ο μεγαλύτερός του προορισμός, Ρόδο και Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Σουηδία, αλλά και στην Δανία και την Φινλανδία.

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του Detour, έχει ως εξής: “Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν προκλήσεις πέρα ​​από τα συνηθισμένα για τον κλάδο των ταξιδιών, των μεταφορών και του τουρισμού με πρώτα μια πανδημία που σταμάτησε όλα τα ταξίδια και μετά μια επανεκκίνηση που δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Το γεγονός ότι τώρα διεξάγεται πόλεμος στην Ευρώπη, ο οποίος επηρεάζει την οικονομία με πληθωρισμό και ασθενέστερο νόμισμα, σημαίνει ότι η βάση των ταξιδιωτών αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα,  την ίδια στιγμή που το κόστος για τα αεροπορικά καύσιμα αυξάνεται απότομα. Αυτό οδήγησε στην ανάγκη για επανεκκίνηση της δραστηριότητάς μας, για να διασφαλιστεί η υγεία της επιχείρησης.

Ως εκ τούτου, η Detur αποφάσισε να αναθεωρήσει τις δραστηριότητές της και ως εκ τούτου θα προβεί σε αναδιοργάνωση με νέα κεφάλαια που προστίθενται στην εταιρεία. Καθώς αυτό σημαίνει αλλαγές στον οργανισμό και στις διαδικασίες του οργανισμού, η επιχείρηση θα τεθεί προσωρινά σε παύση για μια περίοδο. Το υπόλοιπο της σεζόν του 2022 θα ακυρωθεί.

Λυπούμαστε για την πιθανή ταλαιπωρία και προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στους ταξιδιώτες των οποίων τα ταξίδια δεν πραγματοποιούνται τώρα. Ωστόσο, είναι δυστυχώς απαραίτητο να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται για να είναι μια ισχυρή και υγιής εταιρεία στο μέλλον.

Οι ταξιδιώτες που επηρεάζονται από τις ακυρωμένες αναχωρήσεις θα επικοινωνήσουν με την υποστήριξη πελατών της Detur με σειρά αναχώρησης με βάση την πλησιέστερη ημερομηνία αναχώρησης πρώτα”.

Στην Τουρκία κυκλοφόρησε μια πλαστή ανακοίνωση του tour operator, που ανέφερε ότι οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν την διαμονή τους στο ξενοδοχείο και ακολούθως θα πάρουν τα χρήματα πίσω…

Οφειλές

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στην Ρόδο η εταιρία συνεργάζεται με περίπου 20 ξενοδοχεία, ενώ 13 έχει στο Ρέθυμνο. Στα Χανιά, που είναι ο μεγαλύτερος προορισμός, τα ξενοδοχεία ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Σε πολλά ξενοδοχεία, ειδικά όσα έχουν καθεστώς guarantee, υπάρχουν οφειλές έως και αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με το σύνολο να είναι κάποια εκατομμύρια, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για έναν πρώτο απολογισμό.

"Sponsored links"

O tour operator έχει πρόγραμμα σε Ισπανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Ο Detur ξεκίνησε στη Σουηδία το 2000 και σήμερα έχει παρουσία σε όλη τη σκανδιναβική περιοχή. Τον Οκτώβριο του 2020, οι ιδιοκτήτες του Detur και της Norden Travel Service συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συγχώνευση για να δημιουργήσουν από κοινού έναν «νέο» όμιλο εταιρειών στο πλαίσιο των ταξιδιωτικών ρυθμίσεων πακέτων. Με τη συγχώνευση, η βάση του ομίλου εταιρειών εγκαταστάθηκε στη Στοκχόλμη, μέχρι σήμερα.

Ο Detur ήταν ένας από τους πρώτους διοργανωτές τσάρτερ που ξεκίνησε πτήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια της Σουηδίας. Κατάλαβε πόσο σημαντικό ήταν για την εμπειρία του πελάτη να μπορεί να ταξιδεύει από το τοπικό του αεροδρόμιο για να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού, να μειώσει το κόστος της διαμονής σε ξενοδοχεία και τη σύνδεση της μεταφοράς με τα μεγάλα αεροδρόμια.

Money-Tourism

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live