O Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών διαδηλώνει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ενάντια στα μνημόνια και τους πολέμους

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων:

Το Δ.Σ σε ανοιχτή συνεδρίαση την Τρίτη 20-10 αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην αντιμνημονιακή, αντιπολεμική κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στην Πλατεία της Αγοράς στις 6.30 ενάντια στα νέα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή, με στόχο τον οικονομικό τους έλεγχο, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, ενώ η Ε.Ε επιχειρεί με κατασταλτικά μέτρα να εμποδίσει και να ελέγξει το τεράστιο κύμα των προσφυγικών ροών χρησιμοποιώντας τους ως φτηνό εργατικό δυναμικό στις πλούσιες χώρες του βορρά..

Επίθεση διαρκώς αυξανόμενη δέχονται τα λαϊκά στρώματα με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου. Η Δημόσια Παιδεία με την πολιτική της υποχρηματοδότησης και των μηδενικών διορισμών οδηγείται σε διάλυση.

"Sponsored links"

Βασικοί σταθμοί παραδοτέων του 3ου μνημονίου για την εκπαίδευση :

· Μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 η μεταρρύθμιση του ενιαίου μισθολογίου με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2016 και ο καθορισμός των ανώτατων ορίων μισθολογικών δαπανών και επιπέδων απασχόλησης στο δημόσιο, με κατεύθυνση φθίνουσας πορείας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα θα υπάρξει μισθολογική καθήλωση μεγάλου μέρους των δημοσίων υπαλλήλων, αφού προβλέπεται μείωση του μισθολογικού κόστους χωρίς περικοπές.

· Μέσα στο πρώτο 15ηνθήμερο του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό για να ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο και θα περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις για να εξοικονομηθούν 1,8 δις ευρώ από τη συνταξιοδοτική δαπάνη του 2016, περικοπή του ΕΚΑΣ κατά 20%, ενοποιήσεις ταμείων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης σταδιακά στα 67 για όλους.

· Έως το Νοέμβριο του 2015 νομοθέτηση νέου πλαισίου αξιολόγησης των επιδόσεων όλου του προσωπικού στο Δημόσιο, με σκοπό καλλιέργεια πνεύματος επίτευξης αποτελεσμάτων. (Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων θα συνάδει με το γενικό σύστημα αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης). Θέσπιση συστήματος μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο.

· Μέχρι τον Απρίλιο του 2016 προβλέπεται η επικαιροποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ του 2011 και η συνολική επανεξέταση – αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Επικαιροποιημένο εκπαιδευτικό σχέδιο δράσης που θα πρέπει να εγκριθεί το αργότερο έως τον Ιούλιο του 2016 για να μπει σε εφαρμογή από το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. Παρόλο που η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών «πάγωσε» και εξαγγέλλεται ότι το νομοθετικό πλαίσιο θα καταργηθεί με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε καχύποπτοι για τις προτάσεις της κυβέρνησης περί αποτίμησης και εθνικού διαλόγου για την παιδεία.

Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση είναι κιόλας εδώ!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χανίων καλεί τα μέλη του στην Πλατεία της Αγοράς την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 6.30μμ, στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από φορείς και σωματεία της πόλης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις